Răzbunarea francezilor: 73 de jihadişti UCIŞI

Şaptezeci şi trei de francezi au fost ucişi pe "teatrul de operaţiuni teroriste" din Siria şi din Irak, a anunţat joi ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve. Precedentul bilanţ furnizat de Guvernul de la Paris la începutul lui ianuarie anunţa aproape 70 de jihadişti francezi ucişi în cele două ţări din Orientul Mijlociu, din aproximativ 1.400 de aflaţi în regiune.

23 ian. 2015, 16:18
Răzbunarea francezilor: 73 de jihadişti UCIŞI

Mulţumită legii antiterorism votate în toamna anului trecut de Parlament, din momentul în care va apărea o „suspiciune de angajament în operaţiuni în Irak, în Siria sau oriunde în altă parte”, se poate „aplica o interdicţie de ieşire din teriroiu” pentru presupuşi jihadişti, a precizat Cazeneuve pentru postul de televiziune France 2.

„Dacă îi vom lăsa să plece, ei se vor angaja în atrocităţi”, a explicat ministrul, evocând „înregistrări video cu decapitări (şi) crucificări”.

La întoarcere, jihadiştii sunt „distruşi psihic” şi „mai periculoşi decât înainte de plecare”, a apreciat el, potrivit Mediafax.

„Această măsură va fi eficientă şi va permite evitarea mai multor riscuri”, a adăugat ministrul de Interne.

După atentatele de la începutul lunii din Paris, Guvernul a anunţat, între altele, crearea a 1.400 de posturi pe lângă Ministerul de Interne (dintre care 1.100 pentru serviciul de informaţii al acestui minister) şi un credit de 425 de milioane de euro pe trei ani pentru investiţii şi echipamente.


loading...