Răzbunări religioase: Cum a fost transformată o moschee din Egipt în CAMERĂ de TORTURĂ

Publicat: Miercuri, 27 Martie 2013 20:17 // Actualizat: Miercuri, 27 Martie 2013 20:17 // Sursa: RTV.net

Islamişti radicali au luat cu asalt o moschee dintr-un cartier din Cairo şi au transformat-o ad-hoc în cameră de tortură pentru creştinii care au protestat faţă de gruparea Fraţii Musulmani.

În ultimul timp, episoade de aceste gen se petrec tot mai des din cauza tensiunilor crescânde  dintre comunitatea coptă (counitatea creştinilor din Egipt, n.r.) şi musulmană, informează site-ul televiziunii Fox News. De data aceasta însă, lucrurile au luat o întorsătură, reprezentanţii moscheii din cartierul Moqattam, din Egipt, implicându-se şi ei şi făcând rapoarte la poliţie despre torturile pe care le-au aplicat miliţiile islamiste creştinilor egipteni.

Protestatarii, unii dintre ei musulmani, au declarat că au fost luaţi de la sediul Frăţiei Musulmane din Cairo şi transportaţi la o moschee din apropiere, unde au fost torturaţi ore întregi de membrii radicali ai miliţiei.

"M-au însoţit până la una dintre moschei şi am descoperit că aceasta era folosită pentru a-i ţine pe protestatari captivi şi pentru a-i tortura", a declarat Amir Ayad, un copt care le-a vorbit jurnaliştilor de la MidEast Christian News de pe patul de spital, explicându-le cum a fost bătut ore întregi cu bâte, înainte de a fi abandonat la marginea unui drum.

"A făcut radiografii care au arătat că a suferit o fractură la baza craniului, o fractură la mâna stângă, sângera la ochiul drept şi avea răni de cartuşe", a declarat Ezzat Ayad, fratele celui torturat, care primise un telefon de la o persoană care îi spusese unde se află fratele său şi că era "mai mult mort decât viu".


Shaul Gabbay, profesorde Studii Internaţionale la Universitatea Denver susţinele că situaţia din Egipt este departe de a se ameliora. Din contră, "lucrurile se vor înrăutăţi", a afirmat Gabbay, explicând că acesta este "un conflict care durează de multă vreme, dar acum, Fraţii Musulmani se află la putere şi vor să îşi impună ideologia lor, potrivit căreia şi creştinii ar fi obligaţi să treacă la religia musulmană".

"Nimeni şi nimc nu îi poate opri", a mai spus profesorul, explicând că miliţiile musulmane şi poliţia "sunt mână-n mână şi că cei mai persecuţi la ora actuală în Egipt sunt creştinii egipteni, care reprezintă 10% din populaţia de 83 de milioane de oameni a ţării.

 loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 23:52
Răspunde | Votează email 0 email
INCORNORATUL ALLAH
TERORISMUL ISLAMIC NU DISPARE DECAT ODATA CU DISPARITIA ULTIMULUI URMAS AL DEMENTULUI TALHAR PEDOFIL ARAB..."PROFETUL" TERORISMULUI ISLAMIC. IN ALTA ORDINE DE IDEI,INTREAGA CRESTINATATE SI LUMEA STIINTIFICA AR TREBUI SA DENUNTE VERSETELE SATANICE[QURANUS]CA UN MARSAV SI ORDINAR PLAGIAT DIN BIBLIA IUDEO-CRESTINA,O INVENTIE DIABOLICA A SMINTITULUI PEDOFIL MAHOMED,IMPOSTORUL TALHAR ARAB,PLAGIATORUL BIBLIEI,CARE SI-A TRAS O NOUA "RELIGIE" A URII SI SUPUNERII,CARE SA-I JUSTIFICE APAUCATURILE PEDOFILO-CRIMINALE.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H