RÂZI CU LACRIMI. Se închină la moaşte, dar nu ştiu nimic despre Sfânt: Am citit o carte despre el

Zeci de mii de credincioşi au stat chiar şi peste 12 ore în picioare pentru a pupa moaştele sfântului Dimitrie cel Nou. Îşi pun sănătatea în pericol, au adus de acasă lucruri pe care le-au trecut pe la racla cu cele sfinte, însă cei mai mulţi nu ştiu la ce s-au rugat zile la rând.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 10:42
RÂZI CU LACRIMI. Se închină la moaşte, dar nu ştiu nimic despre Sfânt: Am citit o carte despre el

Fie tineri, fie bătrâni, credincioşii s-au dus zilele acestea pe Dealul Mitropoliei pentru a se închina la moaşte. Ce ştiu credincioşii despre Sfântul Dimitrie cel Nou te va lăsa fără cuvinte.

„Este al patrulea an când vin la rând. Ştiu că este…aa … am citit o carte despre el, dar între timp m-am zăpăcit”, spune o tânără.

Ba mai mult, credincioşii confundă sfinţii cu acelaşi nume. Cât despre minunile sfântului, credincioşii au propria variantă. Sfântul Dimitrie cel Nou s-a născut în secolul al XIII-lea într-o familie de ţărani din satul Basarabov, în sudul Dunării. Trupul său a fost descoperit tot printr-o minune.

Descoperirea în sine e o minune. Locuitorii au văzut o lumină şi crezând că e o comoara s-au dus după ea. Au gasit o comoara mai de preţ duhovnicească, au găsit trupul întreg şi neputrezit ba chiar frumos mirositor care de îndată a început să lucreze minuni tămăduind o fată bolnavă din sat, a spus preotul.

Peste 60.000 de credincioşi s-au închinat zilele acestea la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.