RÂZI CU LACRIMI. Se închină la moaşte, dar nu ştiu nimic despre Sfânt: Am citit o carte despre el

Publicat: Luni, 28 Octombrie 2013 12:42 // Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2013 12:43 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de mii de credincioşi au stat chiar şi peste 12 ore în picioare pentru a pupa moaştele sfântului Dimitrie cel Nou. Îşi pun sănătatea în pericol, au adus de acasă lucruri pe care le-au trecut pe la racla cu cele sfinte, însă cei mai mulţi nu ştiu la ce s-au rugat zile la rând.

Fie tineri, fie bătrâni, credincioşii s-au dus zilele acestea pe Dealul Mitropoliei pentru a se închina la moaşte. Ce ştiu credincioşii despre Sfântul Dimitrie cel Nou te va lăsa fără cuvinte.

"Este al patrulea an când vin la rând. Ştiu că este...aa ... am citit o carte despre el, dar între timp m-am zăpăcit", spune o tânără.

Ba mai mult, credincioşii confundă sfinţii cu acelaşi nume. Cât despre minunile sfântului, credincioşii au propria variantă. Sfântul Dimitrie cel Nou s-a născut în secolul al XIII-lea într-o familie de ţărani din satul Basarabov, în sudul Dunării. Trupul său a fost descoperit tot printr-o minune.

"Descoperirea în sine e o minune. Locuitorii au văzut o lumină şi crezând că e o comoara s-au dus după ea. Au gasit o comoara mai de preţ duhovnicească, au găsit trupul întreg şi neputrezit ba chiar frumos mirositor care de îndată a început să lucreze minuni tămăduind o fată bolnavă din sat", a spus preotul.

Peste 60.000 de credincioşi s-au închinat zilele acestea la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 07:11
...este de neclintit, potrivit România TV. Preotul spune că bărbatul este sfânt şi a expus rămăşiţele într-o raclă. În raclă zace nea Ion, fost paznic al unei Cooperative Agricole de Producţie, retras la...
28 oct 13:00
... Zeci de mii de credincioşi au stat chiar şi peste 12 ore în picioare pentru a pupa...
28 oct 12:57
...au stat chiar şi peste 12 ore în picioare pentru a pupa moaştele sfântului Dimitrie cel Nou. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H