Razie în Capitală! Poliţiştii au dat 110 sancţiuni în valoare de 87.000 de lei şi au încătuşat o persoană

Razie a poliţie în Capitală, oamenii legii au acţionat pe mai multe artere principale ale oraşului în vederea asigurăriii siguranţei în trafic, dar şi pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. 

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 10:21

„Noaptea trecută, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale municipiului București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul tuturor participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.” , se arată în comunicatul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Oamenii legii au avut misiunea de a menţine siguranţa rutieră şi de a combate conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băutăriilor alcoolice, iar în urma controlului au aplicat 110 sancţiuni în valoare de peste 87.000 de lei, au reţinut 20 de permise de conducere pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentr nerespectarea culorii roşii la semafor. De asemenea, poliţiştii au încătuşat şi conduc la sediul Institutului de Medicină legală o persoană care a refuzat să se supună testării cu aparatele Alcooltest și DrugTest.

„În jurul orei 04.00, în zona Piața Victoriei a fost oprit pentru control conducătorul unui autovehicul în vârstă de 34 ani. Acestuia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatele Alcooltest și DrugTest, însă a refuzat, devenind recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat și condus la sediul INML unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice.
Din verificările efectuate a rezultat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare mostre biologice și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.” , se arată în comunicatul poliţiei.

Conform comunicatului poliţiei, astfel de controale ale poliţiei vor fi realizate mai des în perioada următoare cu scopul de a menţine un climat de ordine şi siguranţă pe străzile din Bucureşti.