Razie de amploare a poliţiştilor bucureşteni, la un complex comercial din Capitală

În acţiune sunt vizaţi membrii a două grupări suspectate de evaziune fiscală. Numai una dintre cele două grupări a produs până acum un prejudiciu de peste 320.000 de euro. Persoanele vizate vor fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Capitalei.

RomaniaTV.net
26 mai 2012, 05:09
Razie de amploare a poliţiştilor bucureşteni, la un complex comercial din Capitală

„Este o acţiune a serviciului de investigare a fraudelor de la Poliţia Capitalei coordonată de Direcţia de Investigare  a Fraudelor de la IGPR într-un complex comercial din Bucureşti. La această acţiune participă şi colegii de la SPIR, Direcţia de Operaţiuni Vamale şi Garda Financiară. Vizăm destructurarea a două grupări infracţionale. Vorbim despre o grupare infracţională specializată în săvârşirea de acte de evaziune fiscală prin metoda diminuării în vamă. Mărfurile sunt aduse şi vândute fără documente legale sau printr-un lanţ de sine fantomă”, a declarat, pentru România TV, Alexandru Niculaie, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

De asemenea, Niculaie a mai precizat că această grupare a prejudiciat bugetul consolidat al statului român cu peste 320.000 de euro. A doua grupare vizată de poliţişti este una specializată în importuri şi distribuţia de produse contrafăcute aduse din China şi Turcia. Aceste produse erau comercializate prin intermediul unor persoane fizice care au închiriate mai multe standuri şi depozite în cadrul aceluiaşi complex comercial.

Persoanele vizate vor fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Capitalei. Vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi comercializarea de produse contrafăcute.