Razie de amploare în prima noapte de LOCKDOWN. Ce „motive” au avut românii să ia amenzi de aproape 300.000 de lei

Polițiștii au făcut controale în toată țara pentru a verifica motivele pentru care oamenii au ieșit pe stradă după ora 23. Vedete, politicieni și oameni normali au fost opriți în trafic. Motivele invocate: cumpăratul de medicamente sau mersul la bancă pentru a scoate bani. Un politician din Galați a fost prins fără acte.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 06:54
Razie de amploare în prima noapte de LOCKDOWN. Ce „motive” au avut românii să ia amenzi de aproape 300.000 de lei

UPDATE: Pe parcursul acțiunii, polițiștii și polițiștii locali au depistat 1.132 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 301.000 de lei.

Din totalul acestora, 1.132 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație, în valoare de 272.000 lei.

Printre cei care au fost opriţi de poliţişti luni noapte se numără şi fosta asistentă tv Loredana Chivu. Ea le-a spus oamenilor legii că a ieşit să-şi cumpere medicamente. 

În Galați un bărbat a spus că trebuie să meargă urgent la bancă să scoată bani, iar un politician a fost prins fără acte.

Unii oameni au fost opriți de mai multe ori pe drumul de la muncă spre casă.

Starea de alertă va fi prelungită. Guvernul pregăteşte hotărârea de guvern pentru noile restricţii

Cei surprinși în afara domiciliului în intervalul orar 23.00 – 05.00 trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere, o legitimație de serviciu sau adeverința eliberată de angajator pentru motivul deplasării.

„5. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepții:

deplasarea în interes profesional

deplasarea pentru asistență medicală

achiziționarea de medicamente

deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se

suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în celelalte cazuri, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere, trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.”

Citeşte şi Noi restricţii în Ilfov. Restaurantele se ÎNCHID şi se INTERZIC jocurile de noroc şi concertele