Razie de amploare la microbuzele de călători în Ilfov. Poliţia a descoperit mai multe nereguli

O razie de amploare a poliţiştilor ilfoveni la microbuzele de transport persoane a avut loc vineri dimineaţă. Aceştia au amendat mai mulţi şoferi pentru că merg cu microbuzele supraaglomerate şi nu dau bilete călătorilor. Călătorii ar fi mai mulţumiţi dacă ar fi reintroduse cursele RATB.

27 sept. 2013, 08:22
Razie de amploare la microbuzele de călători în Ilfov. Poliţia a descoperit mai multe nereguli

Călătorii spun că în fiecare dimineaţă merg cu micobuzele ale căror şoferi nu emit bilete şi care sunt pline ochi, însă nu au alt mijloc de a ajunge la serviciu, potrivit România TV.

„Nu este normal, nici pentru banii noştri pe care îi dăm, sunt foarte mulţi pentru salariul nostru, dar nu avem ce face. Să mergem pe jos?”, a spus un călător nemulţumit.

Călătorii spun că de cele mai multe ori nu primesc bilete. „Eu am dat banii, dar dacă nu mi-a dat bilet eu ce să fac. Eu sunt obligată să dau banu dânsu trebuie să îmi dea bilet. Numai când se mai anunţă că e control ne dă bilete, altfel nu, în plus circulăm zi de zi ca animalele”, a spus o doamnă.

Poliţiştii au verificat toate microbuzele de călători din judeţul Ilfov, iar şoferii au fost amendaţi. „Oprim toate maşinile care transportă călători în regim maxi-taxi. Scopul acţiunii este creşterea gradului de siguranţă a călătorilor care folosesc acest mijloc de transport. Cea mai frecventă neregulă constatată a fost faptul că şoferii nu oferă bilete de călătorie. Marea majoritate au fost amendaţi fiecare cu 1500 lei”, a spus Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Locuitorii din Ilfov spun că singura soluţie ar fi reintroducerea autobuzelor RATB pe rutele dintre comune şi Capitală.