Razie la pietoni. Traversezi strada prin loc nepermis, plăteşti AMENDĂ

Poliţia Rutieră a început o campanie de conştientizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu traversează corect strada. Însă nici amenzile primite şi nici faptul că îşi pot pierde viaţa nu îi sperie pe pietonii care trec strada pe unde vor.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 11:00
Razie la pietoni. Traversezi strada prin loc nepermis, plăteşti AMENDĂ

„Aţi traversat strada prin loc nepermis. Conform legii, sancţiunea este de două puncte de amendă”. Este fraza pe care au auzit-o miercuri mai mulţi pietoni din Capitală, care au fost prinşi de poliţişti traversând strada neregulamentar. 

Numărul persoanelor care au murit din cauza accidentelor provocate de traversările neregulamentare a crescut în ultimul an. Peste o treime din accidentele produse în Capitală sunt din cauza pietonilor care traversează neregulamentar drumul public. Potrivit statisticilor poliţiei, în primele 8 luni ale lui 1012, 20 de oameni au murit din această cauză doar în Bucureşti.

Capitala are 17 „puncte negre” unde se produc cele mai multe accidente din cauza pietonilor care traversează neregulamentar. VEZI CARE SUNT CELE 17 „PUNCTE NEGRE”

Mulţi dintre cei amendaţi miercuri de poliţişti spun că vor continua să traverseze neregulamentar, chiar dacă riscă să moară loviţi de maşini.