Răzvan Burleanu a anunţat data la care se va relua LIGA 1. Trei scenarii pe masa FRF

Publicat: Vineri, 10 Aprilie 2020 12:47 // Actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020 12:47 // Sursa: romaniatv.net

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat, vineri, că federaţia şi LPF lucrează cu trei scenarii pentru reluarea meciurilor de fotbal, în datele de 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie.

Răzvan Burleanu vrea ca toul să se decidă pe teren şi nu la "masa verde".

"Plecăm de la principiul că fotbalul trebuie să-şi desemneze câştigătorul pe teren. Plecând de la acest principiu am stabilit trei obiective startegice pe care trebuie să le urmăm. Primul este siguranţa şi sănătatea suporterilor, jucătorilor, staff-urilor şi tuturor persoanelor implicate în organizarea unei competiţii sportive. Al doiela obiectiv este legat de sustenabilitatea financiară a cluburilor, care se traduce prin lichiditatea acestora şi care mai departe se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului. Iar cel de-al treilea obiectiv este ca orice decizie pe care vom fi forţaţi să o luăm să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile care participă într-o competiţie. În momentul de faţă lucrăm pe trei scenarii de reluare graduală a competiţiei, pe 27 mai, 13 iunie şi 13 iulie", a declarat Răzvan Burleanu la Pro X.

Look Plus transmite meciurile de fotbal din Belarus. Este singurul campionat din Europa care nu s-a oprit

"Dacă vom începe pe 27 mai, vom putea să comunicăm echipele participante în cupele europene pe 28 iunie. Trebuie să luăm în considerare că termenul oficial comunicat de UEFA tuturor federaţiilor naţionale de finalizare a campionatelor interne este data de 30 iunie. Dacă vom putea să începe pe 13 iunie, asta înseamnă că vom putea să comunicăm echipele participante în Europa pe 15 iulie şi vom putea să organizăm barajul de promovare la 1 august. Nu există nicio comunicare oficială de la UEFA că sezonul trebuie să se termine la 3 august", a precizat Răzvan Burleanu.

Liga 1 este înteruptă de pe 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 FRF Liga 1 Răzvan Burleanu reluare Liga 1
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H