Răzvan Cherecheş cere să fie ruptă pisica la INSP: „Cum adică nu au şi nu acceptă soluţii?”

Răzvan Cherecheş, fost consilier în ministeruil Sănătăţii, susţine că managementul prost al pandemiei a fost provocat de lipsa de competenţă.

07 oct. 2021, 19:28
Răzvan Cherecheş cere să fie ruptă pisica la INSP: „Cum adică nu au şi nu acceptă soluţii?”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş consideră că una din cauzele managementului prost al pandemiei este lipsa de capacitate si competenţă de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Instituţia nu are răspunsuri şi trebuie să fie restructurată, spune Cherecheş.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş o critică pe Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

România se află într-o situaţie asemănătoare cu cea din Italia de la începutul pandemiei. Valeriu Gheorghiță: Spitalele şi UPU sunt asaltate, sunt copleşite de pacienţi cu COVID-19
„Această instituţie nu a oferit suport, educaţie, statistici pe tot parcursul pandemiei (în comparaţie cu alte ţări europene) şi trebuie să fie reformată, restructurată. Doamna Adriana Pistol reprezintă poziţia acestei instituţii – parafrazez „de ce să generăm noi soluţii? oricine poate oferi soluţii!”. Problema este că această instituţie are şi un ego foarte mare (parafrazez din alte contexte – „cum adică să vină oricine să ne spună nouă cum să rezolvăm problema? noi suntem sănătatea publică în România”. Avem o situaţie clasică în care trebuie ruptă pisica – INSP nici nu are soluţii şi nici nu acceptă să le ofere altcineva soluţii”, consideră Răzvan Cherecheş.

Raed Arafat, noi precizări privind Ordinul de limitare a activităţii medicale: „NU închide spitalele, e un ordin despre care ni s-a spus că nu trebuie publicat în Monitorul Oficial”
Expertul îi solicită viitorului ministru al sănătăţii să reformeze Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Un indicator că managementul într-un spital se îmbunătăţeşte este nivelul de curăţenie din toaletele pentru vizitatori – un indicator al unui ministru al sănătăţii responsabil şi independent de reţelele de interes va fi unul care va reforma din rădăcini INSP (sau măcar va încerca)”, este concluzia lui Cherecheş.