Răzvan Lucescu, interviu în Qatar: În România, lumea nu mai e interesată de fotbal

Fostul selecţioner Răzvan Lucescu spune că noua generaţie are alte priorităţi decât fotbalul şi estimează că vor mai trece cinci ani până când vom deveni din nou o forţă în acest sport.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 11:46
Răzvan Lucescu, interviu în Qatar: În România, lumea nu mai e interesată de fotbal

Răzvan Lucescu a surprins pe toată lumea la începutul acestei veri anunţând despărţirea de Rapid şi semnarea unui angajament cu o formaţie din Qatar. Între timp, fostul selecţioner a ajuns în Golf şi s-a apucat de treabă, dar a oferit şi un interviu unei publicaţii din această ţară.

Conform adevarul.ro, Răzvan Lucescu a vorbit, pe lângă obiectivele pe care le are de atins cu actuala sa echipă El-Jaish, şi despre problemele fotbalului românesc. „Înainte de ’89, orice român era înnebunit după fotbal. Ulterior, această pasiune s-a pierdut undeva pe drum, iar oamenii au început să aibă alte priorităţi. Acum, noua generaţie nu mai e interesată de fotbal. Trebuie să recunosc că nici măcar fiul meu nu iubeşte fotbalul„, a spus Răzvan Lucescu.

El a vorbit şi despre mentalitatea jucătorilor români şi despre posibila revenire a fotbalului românesc. „Cehia şi Serbia şi-au revenit foarte repede după căderea comunismului. Până şi Polonia a investit masiv în infrastructură. Nu e de mirare că acum a găzduit un Campionat European. România? Probabil, peste cinci ani ne vom reveni şi vom fi din nou o forţă (…) Problema nu e că nu producem fotbalişti talentaţi. Din păcate, jucătorilor români le lipseşte educaţia. Au probleme de mentalitate„, a mai spus Răzvan Lucescu.