Răzvan Nicolescu: Consumatorii vulnerabili de energie şi gaze din UE trebuie sprijiniţi din fonduri comunitare

Toţi consumatorii vulnerabili de energie şi gaze din Uniunea Europeană trebuie subvenţionaţi din fonduri comunitare, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, după ce a participat la un summit pe teme energetice, unde a fost prezent şi comisarul european pentru Energie.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 10:43
Răzvan Nicolescu: Consumatorii vulnerabili de energie şi gaze din UE trebuie sprijiniţi din fonduri comunitare

„I-am propus comisarului să încercăm să discutăm la Bruxelles posibilitatea definirii unui consumator vulnerabil la nivel european. Trebuie stabilit un anumit prag de venituri sub care consumatorul vulnerabil să fie finanţat direct din fonduri europene”, a explicat Nicolescu.

El a adăugat că va susţine acest lucru şi lunile următoare la Bruxelles şi speră să aibă sprijinul colegilor din alte ţări europene.

Întrebat care este cel mai rău scenariu pentru România în contextul actualului conflict dintre Rusia şi Ucraina, el a menţionat că suntem pregătiţi pentru a face faţă oricărei situaţii.

„Ultimele informaţii primite de la comisar sunt încurajatoare, iar noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărui tip de situaţie, chiar dacă suntem în imposibilitatea de a ne ajuta vecinii”, a mai spus ministrul.

Comisarul european pentru Energie a fost prezent, joi şi vineri, la Bucureşti, pentru a participa la un summit pe teme energetice, organizat la Palatul Parlamentului.