Răzvan Raţ şi medicul echipei Şahtior s-au deplasat la Bucureşti pentru a fi alături de Lucescu

Fundaşul Răzvan Raţ şi medicul echipei Şahtior Doneţk, Artur Gluşcenko s-au deplasat, sâmbătă, din Ucraina la Bucureşti pentru a fi alături de tehnicianul Mircea Lucescu, care a suferit un accident rutier, informează site-ul oficial al clubului ucrainean.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 10:45
Răzvan Raţ şi medicul echipei Şahtior s-au deplasat la Bucureşti pentru a fi alături de Lucescu

Potrivit sursei citate, Gluşcenko va colabora cu medicii din Capitală. Răzvan Raţ va fi alături de medicul echipei din Doneţk, pentru a-l ajuta cu traducerea din română în rusă dacă va fi necesar, „deoarece în terminologia medicală orice nuanţă este importantă”.

Căpitanul formaţiei Şahtior, Darijo Srna, a declarat pentru site-ul oficial al clubului ucrainean că întreaga echipă este şocată de ceea ce i s-a întâmplat lui Lucescu. „Am discutat la telefon cu Carlo (Carlo Nicolini, fizioterapeutul echipei Şahtior). El este la curent cu tot ce se întâmplă, îi contactează pe doctori, îi susţine pe Lucescu şi pe familia acestuia. Sunt şocat de ceea ce i s-a întâmplat lui Mister. Este teribil şi este o lovitură dură pentru echipă. Şi ceilalţi jucători sunt şocaţi. Suntem îngrijoraţi, dar ştiu că el este puternic. Va trece peste asta, sunt încrezător. În prezent este important să nu se gândească la nimic. Cea mai importantă este acum sănătatea lui. Cred că totul va fi bine”, a precizat Srna.

Mircea Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În maşină cu Mircea Lucescu era un bărbat de 40 de ani, acesta fiind rănit uşor şi dus la spital pentru investigaţii.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vătămare corporală din culpă, deoarece în urma accidentului rutier a fost rănită şi persoana care era în maşină cu el, a declarat pentru MEDIAFAX subinspectorul Andrei Codău, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Accidentul s-a produs după ce maşina în care se aflau cei doi şi care venea dinspre Apaca a virat spre stânga şi s-a lovit cu un tramvai care mergea în acelaşi sens. În urma impactului, maşina în care se afla Lucescu a fost proiectată în alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutiere. În urma impactului cu tramvaiul, partea stângă a maşinii s-a deformat, fiind necesară intervenţia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism.

În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă după ce a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf.

Managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu, declara, vineri seară, că Luescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept.

La rândul său, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Andrei Georgescu, declara că în urma unui traumatism toracic pot apărea complicaţii şi de aceea antrenorul este monitorizat permanent de o echipă multidisciplinară.

Sâmbătă, reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au anunţat că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracică a crescut, însă nu au apărut alte complicaţii, iar la acest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Medicii au precizat însă că recuperarea va fi una de lungă durată, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.