Răzvan Savaliuc: La noi Guvernul nu înţelege să subvenţioneze presa de calitate. Ziarul „Ziua” a fost închis la ordin

Răzvan Savaliuc acuză Guvernul că nu subvenţionează presa de calitate, aşa cum se întâmplă în statele occidentale, şi spune că presa scrisă dispare pe zi ce trece. Într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, gazetarul şi proprietarul de la "Lumea Justiţiei" a povestit cum s-a închis ziarul "Ziua", deşi nu avea probleme economice. 

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 13:20
Răzvan Savaliuc: La noi Guvernul nu înţelege să subvenţioneze presa de calitate. Ziarul „Ziua” a fost închis la ordin

„În marile capitale gem tarabele de reviste, la noi Guvernul nu înţelege ca în statele occidentale să subvenţioneze presa de calitate. Presa scrisă dispare pe zi ce trece. Mulţi se informează din reţelele de socializare şi de pe site-uri. 

Nu mai rentează anchetele, lumea nu mai are răbdare să analizeze ce spui tu în câteva pagini şi atunci te adaptezi. Prezinţi faptele, evenimentul. 

Presa a devenit ceva aşa neglijabil”, a spus Răzvan Savaliuc la emisiunea Dosare de presă de la Evenimentul Zilei. 

Proprietarul şi gazetarul de la Lumea Justiţiei a povestit şi cum a fost închis ziarul Ziua. 

„Ziua a fost închisă la ordin, în timpul regimului lui Traian Băsescu. În ultimii 2 ani, acţiunile fuseseră cumpărate de Sorin Ovidiu Vântu. Legenda spune aşa: Traian Băsescu i-ar fi spus lui Sorin Ovidiu Vântu că dacă nu-şi închide publicaţiile intră la puşcărie. Aşa s-a întâmplat că în ianuarie 2010 s-a inchis oficial prin insolvenţă ziarul Ziua, deşi avea potenţial economic foarte mare şi nu se punea problema să se închidă. Nu avea probleme de supravieţuire, dar s-a închis”, a precizat Răzvan Savaliuc la „Dosare de presă”.