RCA ieftin. Unde găseşti cele mai ieftine poliţe de asigurări auto obligatorii

Şoferii din judeţele din Moldova plătesc cel mai scump RCA. Şi asta din cauza numărului mare de accidente. Firmele de asigurări taxează diferit conducătorii auto, în funcţie de gradul de risc. Astfel, se ajunge la situaţia în care, există diferenţe mari între judeţe.

RomaniaTV.net
03 aug. 2014, 14:50
RCA ieftin. Unde găseşti cele mai ieftine poliţe de asigurări auto obligatorii

Cu cât sunt mai multe accidente într-un judeţ, cu atât şoferii din acel judeţ vor plăti mai mult pentru poliţa RCA. Cele mai scumpe poliţe RCA sunt în prezent în Galaţi, Constanţa şi Iaşi, judeţe în care preţul mediu al asigurării depăşeşte 700 de lei pe an. Asta pentru că, în aceste judeţe, riscul de accident este mai mare decât în alte zone ale ţării.

Şi bucureştenii plătesc printre cele mai scumpe poliţe RCA din ţară, cu un preţ mediu de circa 640 de lei pe an.

La polul opus sunt judeţe unde şoferii sunt mult mai responsabili, iar rezultatul este un preţ mai mic pentru asigurare. În judeţele Hunedoara şi Giurgiu, o poliţă RCA costă mai puţin de 400 de lei pe an, cam jumătate din preţul mediu din Galaţi.

Totuşi, există o categorie de şoferi care plăteşte scump dreptul de a circula cu maşina, oriunde ar locui. Tinerii sub 30 de ani plătesc cel puţin 1400 de lei pe an pentru o poliţă RCA. Explicaţia firmelor de asigurări este că tinerii produc cele mai multe accidente auto din România.