RCS&RDS a primit licenţa pentru canalul 4K. Când va începe să emită şi ce programe va difuza

Publicat: Marţi, 30 Octombrie 2018 18:08 // Actualizat: Marţi, 30 Octombrie 2018 18:08 // Sursa: romaniatv.net

RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu și internet din țara noastră, a primit licența pentru postul 4K și va începe să emită mai devreme decât se așteptau abonații.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat undă verde pentru prima televiziune cu emisie Ultra HD românească.

Forul audiovizual a aprobat acordarea unei licenţe prin satelit pentru Digi 4K, care va fi o televiziune generalistă, ce va difuza filme, documentare dar şi meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (care vor avea emisie 4K). Televiziunea va emite în România şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA.Postul va fi lansat, potrivit reprezentanţilor RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 - 9 noiembrie.

Postul Digi 4K va fi disponibil contra cost şi va putea fi recepţionat de utilizatorii care au abonament la RCS şi care deţin un televizor cu tehnologia 4K. Întrebaţi despre preţul pentru Digi 4K TV, reprezentantul RCS a răspuns că nu ştie exact, dar că probabil va fi în jurul preţului plătit acum pentru canalele de filme pay TV.

„Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decât evident în toată industria. Calitatea programelor tinde să crească. Dacă ne uităm în jurul nostru, şi în Serbia s-a lansat un canal 4K.

Conţinutul acestui canal va fi din trei surse: conţinut de sport, vom avea transmisii live. Programul urmând să fie mixat cu muzică şi programe de documentare.E un program experimental, încă nu ştim cum va reacţiona public. Un canal pay tv premium disponibil celor care au tehnologia 4K. Va fi şi cu sunet dolby.De principiu, transmisiile live vor fi de la competiţiile pe care Digi Sport le are deja achiziţionate. Vor fi în principal din Champions League dar şi din campionatul Franţei şi Spaniei. Documentarele vor fi despre natură şi travel.Este un canal experimental, tip pay-tv, ce va emite UHD, cu acoperire naţională şi internaţională – statele din Europa Centrală şi de Sud-Est”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, Manager Proiect.

În prima etapă, toate programele vor fi achiziţionate de la producatori independenţi externi care pot furniza conţinut la calitate UHD.Intr-o etapă ulterioară, Digi 4K intenţionează să producă conţinut propriu, cum ar fi emisiuni de tip documentar, sportiv, muzical.

Sursa: paginademedia.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNA rcs&rds televiziune ultra HD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H