Ploile torenţiale au inundat mai multe locuinţe. Cum se prezintă situaţia în ţară

Mai multe judeţe din estul şi sud-estul ţării s-au aflat vineri după-amiază sub incidenţa unui cod portocaliu de ploi şi vijelii, precipitaţiile provocând multe daune. Probleme au fost semnalate, de asemenea, şi în Satu Mare.

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 15:44
Ploile torenţiale au inundat mai multe locuinţe. Cum se prezintă situaţia în ţară

Potrivit celui mai recent bilanţ al IGSU, peste 40 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate de cantităţile mari de apă căzute în ultimele ore, cele mai semnificative situaţii de urgenţă înregistrându-se în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţul Botoşani. În urma instabilităţii atmosferice şi cantităţilor mari de apă căzute în ultimele ore, au fost înregistrate efecte în judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui, dar şi în municipiul Bucureşti, precizează sursa citată.

Patru curţi ale unor locuinţe din oraşul tulcean Măcin au fost inundate, vineri, în urma unei ploi torenţiale, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florentin Daciu, a menţionat că pentru evacuarea apei din curţi au intervenit lucrătorii Secţiei de pompieri Măcin. „Se intervine cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un autocamion de intervenţie, trei motopompe şi patru subofiţeri„, a menţionat reprezentantul ISU Delta.

Probleme au fost şi în Moldova, mai multe gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, vineri după-amiază, în urma unor ploi torenţiale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu. Potrivit sursei citate, în localitatea Bozieni – oraşul Săveni, o rupere de nori a generat inundarea a cinci curţi. „Se intervine cu 20 de pompieri cu o barcă, motopompă şi două autospeciale„, a afirmat oficialul ISU. De asemenea, pompierii din Darabani intervin în cazul unei gospodării din localitatea Teioasa.

În judeţul Satu Mare, zece gospodării din localitatea Răteşti au fost inundate, vineri seara, în urma precipitaţiilor abundente, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare. Potrivit ISU, la Răteşti, în total 10 gospodării (curţi) sunt inundate şi doar o casă afectată. Nu se impune evacuarea unor persoane sau animale. Se intervine cu patru motopompe, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Drumul European 81 este practicabil, după ce a fost blocat pe o bandă, a mai informat sursa citată.