Reabilitarea termică a blocurilor va putea fi finanţată cu fonduri UE

Publicat: Vineri, 25 Mai 2012 01:06 // Actualizat: Vineri, 25 Mai 2012 01:06 // Sursa: MEDIAFAX

Creşterea performanţei energetice a clădirilor va putea fi finanţată cu fonduri europene nerambursabile, ca urmare a modificării Programului Operaţional Regional, sumele urmând să fie alocate pentru blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990.

"Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional a aprobat astăzi, 24 mai 2012, la Arad, modificarea programului pentru a putea finanţa investiţiile în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe la nivelul oraşelor din România, care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de intervenţie: Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a clădirilor de locuit", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Modificarea textului Programului Operaţional Regional reprezintă o etapă obligatorie pentru ca lucrările de creştere a eficienţei energetice a blocurilor să fie realizate şi cu fonduri europene.

Guvernul are acordul de principiu al Comisiei Europene pentru a finanţa, în actualul exerciţiu financiar, prin Programul Operaţional Regional, lucrări de creştere a eficienţei energetice la blocurile de locuit.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a transmis Comisiei Europene în data de 26 aprilie 2012 o variantă a schemei de finanţare pentru eficienţa energetică împreună cu scrisoarea de răspuns a autorităţii române la cererile de clarificare ale CE.

Schema de finanţare propusă de autorităţile române prevede includerea în program a blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mai 14:27
Răspunde | Votează email -1 email
Olaru
Căldura câștigata prin anveloparea clădirilor se pierde odată cu aerul viciat in activitatea de aerisire care devine mai frecvent necesara pentru combaterea mucegaiului. Disconfortul si obligativitatea menținerii condițiilor sanitare (școli , spitale.) implica zugrăveli frecvente al căror costuri se adaugă la costul căldurii pierdute prin aerisire. O reabilitare eficienta este posibila dar numai cu recuperarea căldurii din aerul viciat. Astfel pe lângă combaterea eficienta a mucegaiului este recuperata o cantitate suplimentara de energie termica (comparabila cu cea menținuta prin termoizolare) cu o creștete neglijabila a investiției. Soluția este o invenție romanească brevetata de OSIM cu nr.125399 Altfel vom realiza ca am înființat o imensa cultura de mucegai dar fondurile vor fi deja cheltuite.
Olaru. 0722207396
25 mai 11:33
...elaborate în perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale. nr. vizualizari: 38 Sursa stire: http://www.rtv.net/reabilitarea-termica-a-locuintelor-va-putea-fi-finantata-cu-fonduri-ue_29871.html " /> ...
25 mai 09:08
...elaborate în perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale. nr. vizualizari: 4 Sursa stire: http://www.rtv.net/reabilitarea-termica-a-locuintelor-va-putea-fi-finantata-cu-fonduri-ue_29871.html " /> ...
25 mai 01:21
...Operaţional Regional, sumele urmând să fie alocate pentru blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H