ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Reacţia ACL la decizia ICCJ în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alianţa Creştin-Liberală a luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de respingere a solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de preschimbare a termenului în dosarul lui Klaus Iohannis şi constată că în ciuda presiunilor făcute prin declaraţii publice atât de premierul Victor Ponta, de preşedintele Traian Băsescu, cât şi de propaganda pesedistă, justiţia îşi urmează cursul firesc, afirmă prim-vicepreşedinte ACL Alina Gorghiu.

27 oct. 2014, 12:15
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Reacţia ACL la decizia ICCJ în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.‘ACL şi prezidenţiabilul Alianţei Creştin-Liberale nu au făcut niciodată presiuni asupra instanţelor de judecată, n-au comentat termenele date în acest dosar, convinşi fiind că în actul de justiţie nu trebuie să interfereze factorul politic. Ne dorim în continuare, aşa cum am declarat în repetate rânduri, o soluţionare rapidă a acestui dosar’, arată Gorghiu într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Ea susţine că în lipsa unor proiecte solide pentru România, contracandidaţii lui Klaus Iohannis la Preşedinţie au ‘parazitat întreaga campanie electorală cu tema falsă a incompatibilităţii candidatului ACL’.

‘Suntem convinşi că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va păstra soluţia Curţii de Apel Alba în acest dosar’, declară Alina Gorghiu.

ICCJ a RESPINS cererea ANI: Incompatibilitatea lui Klaus Iohannis se va judeca după alegerile prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Purtătorul de cuvânt al PNL subliniază că ‘în mod fals se comunică în spaţiul public că pe data de 18 noiembrie se va da verdictul final în dosarul lui Klaus Iohannis’.

‘Candidatura lui Klaus Iohannis este una certă şi îi aşteptăm pe toţi românii la vot pe 2 şi 16 noiembrie pentru a schimba soarta ţării şi pentru a vedea ce înseamnă România lucrului bine făcut’, conchide Alina Gorghiu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins luni cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de a fi judecat mai devreme dosarul privind incompatibilitatea preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie. În consecinţă, dosarul se va judeca la data stabilită iniţial, pe 18 noiembrie