Reacţia ambasadorului SUA după ce Traian Băsescu l-a acuzat de trafic de influenţă VIDEO

Publicat: Miercuri, 18 Mai 2016 10:37 // Actualizat: Miercuri, 18 Mai 2016 11:25 // Sursa: romaniatv.net

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, miercuri, că nu a fost deranjat de afirmaţiile făcute de Traian Băsescu, care îl acuză pe oficialul american de trafic de influenţă. Atacul lui Băsescu a venit după ce diplomatul american i-a făcut o vizită lui Valeriu Zgonea, în plin scandal legat de revocarea acestuia de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Foto: Romania TV

"Nu (am fost deranjat - n.r.), deloc. Una dintre valorile pe care le preţuim atât românii, cât şi americanii, este libertatea de exprimare", a declarat ambasadorul Hans Klemm, întrebat dacă a fost deranjat de afirmaţiile lui Traian Băsescu în ceea ce îl priveşte.

Oficialul american a explicat că vizita pe care i-a făcut-o preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, face parte din "obligaţiile" pe care le are în calitate de ambasador.

"NATO şi SUA se bucură de un parteneriat strategic şi suntem, de asemenea, aliaţi ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Ca şi aliaţi, ca şi parteneri, cred că este foarte important să ne consultăm în probleme de interes comun. Trăim într-o lume foarte periculoasă şi suntem norocoşi că România şi SUA au fost capabile să găsească multe modalităţi să coopereze atât în apărarea ţărilor noastre, cât şi în domeniul securităţii cibernetice şi aplicarea legii. Pentru a suda legăturile dintre cele două ţări este obligaţia mea ca ambasador să mă întâlnesc cu guvernaţii, liderii economici şi culturali din România, dar şi cu oamenii din România. De aceea trebuie să vorbesc", a declarat ambasadorul SUA, rugat să comenteze declaraţiile lui Băsescu, care îl acuză de trafic de influenţă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că ambasadorul SUA, Kans Klemm, a greşit când a mers la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, subliniind că "s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii" şi că acest lucru înseamnă în România trafic de influenţă.

"După părerea mea, ambasadorul Statelor Unite a greşit, aşa ceva nu se face. El a uitat că este ambasadorul Statelor Unite şi s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii. Păi asta în România se cam pedepseşte, e trafic de influenţă. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influenţă şi dacă îl descoase puţin Codruţa Koveşi s-ar putea să-l cheme la DNA, sigur glumesc", a spus Băsescu la România TV.

"Dacă a ajuns un ambasador al Statelor Unite să meargă la figura asta politică (...), la un politician de talia, de teapa lui Zgonea. Îmi pare rău, trebuie să reanalizez puţin ce înseamnă ambasador al Statelor Unite", a mai spus fostul preşedinte.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mai 14:23
...şi culturali din România, dar şi cu oamenii din România. De aceea trebuie să vorbesc”, a declarat ambasadorul SUA, scrie RTV. Reacţia ambasadorului SUA vine după ce fostrul preşedinte Traian Băsescu a declarat că gestul diplomatului poate fi considerat în România trafic de...
18 mai 10:56
... Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, miercuri, că nu a fost deranjat de...
18 mai 10:48
...a fost deranjat de afirmaţiile făcute de Traian Băsescu, care îl acuză pe oficialul american de trafic de influenţă. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H