Reacția Arhiepiscopiei după amenda primită de IPS Teodosie: „E absurd să fii amendat fără să fii vinovat. Amenzile sunt ilegale”

Arhiepiscopia Tomisului a avut o primă reacție după ce IPS Teodosie a fost amendat cu 1.000 de lei de polițiști.

24 ian. 2022, 16:01
Reacția Arhiepiscopiei după amenda primită de IPS Teodosie: „E absurd să fii amendat fără să fii vinovat. Amenzile sunt ilegale”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu suma de 1.000 de lei, deoarece a oficiat o slujbă religioasă deşi se afla în carantină.

Reacția Arhiepiscopiei: „Amenzile sunt ilegale”

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.
Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și Arhiepiscopul Tomisului, amendat cu 1.000 de lei! ÎPS Teodosie a ţinut o slujbă deşi se afla în carantină! Reacţia Arhiepiscopiei

ÎPS Teodosie se afla în carantină, începând din data de 21 ianuarie, deoarece intrase în contact cu persoană infectată cu COVID-19. Luni dimineaţa, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Sancțiunea dată de polițiștii din Constanța vine după ce Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie în sediul arhipiscopiei, care a fost transmisă în direct pe YouTube. În imagini se vede cum acesta oficiază slujba fără a purta o mască, deși era încă din data de 20 ianuarie plasat în carantină, după ce a intrat în contact cu o persoană confirmată cu Covid-19.

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a confirmat amendarea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului. „Astăzi, în jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.