Reacţia BOR după ce stareţul din Neamţ le-a spus credincioşilor că vaccinul COVID îi va umple de solzi

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a avut o primă reacţie după ce stareţul Mănăstirii Nechit din Neamţ le-a spus credincioşilor că, după vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi.

08 iun. 2021, 17:43
Reacţia BOR după ce stareţul din Neamţ le-a spus credincioşilor că vaccinul COVID îi va umple de solzi

Reacţia BOR la afirmaţiile halucinante ale stareţului din Neamţ

. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Reacţia BOR la afirmaţiile halucinante ale stareţului din Neamţ. „Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora”, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Reacţia BOR la afirmaţiile halucinante ale stareţului din Neamţ. Vasile Bănescu e de părere că „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea și multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii”.

Vasile Bănescu e de părere că impactul este și va rămâne minor în societate.

Stareţul Mănăstirii Nechit din Neamţ, predică halucinantă: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi”

Arhimandritul Zenovie, stareţul Mănăstirii Nechit din Neamţ, a ţinut o predică halucinantă duminică, după Sfânta Liturghie. Acesta le-a prezentat credincioşilor prezenţi la slujbă presupuse efecte adverse ale vaccinului anti-COVID.

Stareţul Mănăstirii Nechit din Neamţ i-a îndemnat pe oameni să nu se vaccineze întrucât efectele adverse ar fi teribile, în opinia sa. Cei vaccinaţi ar deveni zombi şi s-ar acoperi de solzi, prevede Înaltul prelat.

„Este orice, vaccin nu este. Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogați.

Dacă mintea nu va mai funcționa la capacitatea normală, ai atentat la Dumnezeu. După vaccinare și în combinație cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești. Nu va exista nici o explicație cu privire la originea acestei boli. Oamenii se vor umple de solzi și cancere de sânge. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid. Sfinţii părinţi ne profeţesc: Copiii mei, oamenii îşi vor pierde libertatea de gândire, vor fi inactivi, lucrarea celui rău va rezista, oamenii vor muri după vaccinare. Planul lor criminal, de genocid în lume, te va face să nu mai fii conştient de tine însuţi şi nici de Creatorul tău”, spune părintele.