Reacţia BOR după ce Valeriu Gheorghiţă a cerut ajutorul bisericii în campania de vaccinare: „Datorăm medicilor încredere şi recunoştinţă”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a reacţionat după ce Valeriu Gheorghiţă a cerut ajutorul bisericii în campania de vaccinare. Vasile Bănescu a transmis Biserica Ortodoxă vine în ajutorul medicilor, cărora le datorăm încredere şi recunoştinţă.

06 oct. 2021, 20:34
Reacţia BOR după ce Valeriu Gheorghiţă a cerut ajutorul bisericii în campania de vaccinare: „Datorăm medicilor încredere şi recunoştinţă”

Reacţia BOR după ce Valeriu Gheorghiţă a cerut ajutorul bisericii în campania de vaccinare. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a transmis că „datorăm medicilor nu doar respect, ci şi încredere şi recunoştinţă”.

Reacţia BOR după ce Valeriu Gheorghiţă a cerut ajutorul bisericii în campania de vaccinare

Citeşte şi Valeriu Gheorghiță: „Dacă avem copilul simptomatic nu ne gândim la o răceală, e foarte posibil să fie COVID”

Întrebat despre îndemnul medicului Valeriu Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a răspuns că datorăm medicilor încredere deplină.

„Da, în mod evident, mai ales într-un context sufocat de tulburare, îngrijorare, suferinţă şi moarte provocate de o boală perfidă, pe care trebuie să o luăm cu adevărat în serios, datorăm medicilor nu doar respect pentru ştiinţa lor de carte şi pentru eforturile uriaşe depuse în spitalele asaltate de bolnavi, ci şi deplina noastră încredere şi recunoştinţă”, a afirmat Bănescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, şi preotul catolic Francisc Doboş răspunde afirmativ apelului făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Oamenii să aibă încredere în medici. Avem încredere în Dumnezeu, dar şi în medici. Pentru partea de mântuire să avem încredere în Dumnezeu! Noi am îndemnat de la începutul pandemiei prin gestul Papei Francisc care s-a vaccinat. Avem şi mulţi preoţi care s-au vaccinat”, a declarat preotul catolic, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă nu este, totuşi, cam târziu pentru un astfel de îndemn, Francisc Doboş spune: „Mă bucur de această umanizare a mesajelor oficiale. Poate aşa trebuia să fie de la început”.

Reamintim că medicul Valeriu Gheorghiţă, întrebat miercuri dacă este nevoie de o mai mare implicare a bisericii în difuziunea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID, a spus că da şi că mesajul pe care îl aşteaptă oamenii este: „Populaţia să aibă încredere în medici” şi „oamenii să-şi iubească mai mult aproapele”.

Citeşte şi Dr. Valeriu Gheorghiță avertizează: „Informarea din surse neoficiale duce la vieţi pierdute în fiecare zi. Nu e obligativitate ci responsabilitate”