Reacţia lui Adrian Năstase la decizia de executare silită: Banii ar putea merge ca donaţie la DNA

Fostul premier Adrian Năstase acuză DNA că a făcut presiuni asupra Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a reclama un prejudiciu. În acest fel, consideră Năstase, cei condamnaţi în dosarul "Trofeul Calităţii" au ajuns practic să contribuie la bugetul de stat cu această sumă.

RomaniaTV.net
02 feb. 2013, 10:34
Reacţia lui Adrian Năstase la decizia de executare silită: Banii ar putea merge ca donaţie la DNA

Adrian Năstase va fi executat silit pentru prejudiciul adus în dosarul „Trofeul Calităţii” Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea făcută de Inspectoratul de Stat în Construcţii, aşa că fostul premier riscă acum să rămână şi fără proprietăţi, şi fără mai multe bunuri de valoare.

Vezi ce avere are fostul premier şi fără ce bunuri ar putea rămâne

Fostul prim-ministru spune, ironic, că ar fi mai bine ca banii să meargă, ca donaţie, din partea condamnaţilor direct la bugetul Direcţiei Naţionale de Anticorupţie.

„Instanţa (…) a luat în consideră evaluare făcută de DNA, care stabilea că există un prejudiciu la ISC de aproximativ 1,5 milioane de euro. În acest fel, cei condamnaţi în acest dosar ‘contribuim’ la bugetul de stat (care are, am văzut, într-adevăr dificultăţi) cu această sumă. Nu s-ar putea totuşi ca banii să meargă, ca donaţie, din partea noastră, direct, la bugetul DNA? Pentru că, evident, în cazul ISC, s-ar putea consideră că este vorba de o ‘îmbogăţire fără just temei’ „, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Citeşte şi Adrian Năstase va fi judecat, din nou, în dosarul Zambaccian, anul acesta