Reacţia lui Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran despre scandalul din USR-PLUS. „Cât de diferite pot fi percepțiile de realități”

Dan Barna, preşedintele USR, a comentat dezvăluirile din interiorul USR PLUS, făcute de Moise Guran, despre un presupus aranjament "penal" între Nicuşor Dan şi Ludovic Orban. Actualul vicepremier în Guvernul Cîţu susţine că „percepțiile de realități” pot fi diferite și aceeași poveste ar putea fi spusă altfel de oricare dintre personaje.

30 dec. 2020, 16:01
Reacţia lui Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran despre scandalul din USR-PLUS. „Cât de diferite pot fi percepțiile de realități”

Cum a răspuns Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran. Preşedintele USR a precizat că a fost rugat să reacţioneze, după ce Moise Guran a dat de înţeles că ar fi avut loc un aranjament „penal”.

Mesajul lui Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran. „Timp de două luni Moise Guran a cărat și el sacii alături de mine”

„Am primit azi multe mesaje de la oameni, unii susținători, alții critici, care mă roagă sau îmi cer să răspund la articolul fostului nostru coleg Moise Guran. M-am gândit cât de diferite pot fi percepțiile de realități și cât de diferită ar fi aceeași poveste spusă de oricare dintre celelalte personaje din text.

Dincolo însă de percepții, lucrul care simt că merită și trebuie să fie spus e unul singur: USRPLUS este precum o caravană a schimbării care străbate un drum lung și greu și complicat prin mlaștini și deșert și urcușuri și viroage. Acum am ajuns într-o primă cetate unde sunt foarte multe de făcut și de dovedit. Însă pe drumul până aici, timp de două luni Moise Guran a cărat și el sacii alături de mine, de Dacian și de toți colegii mei din USRPLUS. Asta e ceea ce contează.

Mulțumim, Moise!”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Citeşte şi: OFICIAL Moise Guran a demisionat, nu va mai coordona campania electorală a Alianţei USR PLUS

Reacţia lui Barna vine în contextul în care Moise Guran a scris despre negocierile secrete care au fost purtate în Alianţa USR – PLUS, precum şi cele dintre Nicuşor Dan şi Ludovic Orban. Fostul jurnalist a dat de înţeles că şeful PNL şi Nicuşor Dan bătuseră palma pentru susţinerea la Primăria Capitalei, cu condiţia ca fiecare director din Primărie să fie numit doar cu acordul PNL, cu toate că funcţiile se ocupă prin concurs.

„În liniștea aia, am început să gândesc eu cu voce tare: Măi, funcțiile de directori din Primărie se atribuie prin concurs. Eu nu înțeleg cum își pot da Orban sau PNL acordul pentru numirea unor directori numiți prin concurs și acestea sunt fapte penale. Fapte de corupție. Dacă așa stau lucrurile, eu plec acasă. (…)

Creierul meu deja o luase razna. Îmi venea să mă ridic și să caut jurnaliștii de prin parlament și să le spun ce se întâmplă. Era pur și simplu o nebunie. Știam că eu nu pot accepta să susținem un astfel de candidat, eu n-aș fi votat un astfel de candidat, dar să-i mai fac și campanie electorală… Am încercat să mă calmez și să îmi iau ceva timp să caut o soluție”, a scris Moise Guran, pe blogul său.

Citeşte şi: Moise Guran susţine că Nicuşor Dan şi Ludovic Orban ar fi negociat susţinerea pentru Primăria Capitalei încă din martie. Dezvăluiri despre momentul în Alianţa USR – PLUS a fost la un pas să se rupă