REACŢIA lui Emil Boc după ce numele lui a apărut în referatul de arestare a Elenei Udrea în dosarul Microsoft

Publicat: Miercuri, 11 Februarie 2015 17:57 // Actualizat: Miercuri, 11 Februarie 2015 18:12 // Sursa: romaniatv.net

Emil Boc a declarat, miercuri, că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune lui să se încheie contractul pentru licenţele Microsoft şi, la rândul lui, nici el nu a exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract. Reacţia fostului premier vine după ce procurorii DNA au susţinut în referatul de arestare a Elenei Udrea că aceasta şi Emil Boc l-au susţinut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei HG şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionarii de licenţe IT (dosarul Microsoft).

"În aprilie 2009, când s-a încheiat acordul cadru pentru licenţele Microsoft eram împreună cu PSD la guvernare. Vreau să ştiţi că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract, eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract", a spus Emil Boc, fost prim-ministru în perioada la care face referire referatul DNA privind cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul Microsoft.

Emil Boc a mai spus că hotărârea de guvern la care se face referire în referatul procurorilor DNA "avea în spate 7-8 semnături de la miniştri PSD, miniştri PDL care erau competenţi în materie şi ca atare contractul s-a derulat conform prerogativelor legale, stabilite de specialişti".

"Tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se găseşte în stenogramele şedinţei de guvern. Acolo au fost singurele discuţii pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discuţii nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009, când se face referire la încheierea acelui acord cadru. Singurele discuţii purtate sunt cele pe care le-am avut în guvern, au fost şi din PSD şi din PDL şi îmi sunt martori cei de acolo", a completat Emil Boc.

 procurorii susţin că "inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului".

"Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan", se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. 

Procurorii susţin în referat că "beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel".

Citeşte şi: ELENA UDREA, pe lista lui Gabriel Sandu în schema ŞPAGA DE LA PDL. Cum reacţiona liderul PMP

Fostul ministru Gabriel Sandu a depus o declaraţie în care a explicat că banii din şpăgile din contractul Microsoft au ajuns la conducerea PDL şi au contribuit la finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Patru milioane de euro, susţine Gabriel Sandu, că a trimis la PDL pentru a sprijini campania lui Traian Băsescu, iar banii erau daţi lunar direct lui Emil Boc, la acea vreme preşedinte al PDL.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 11:13
Votează email 0 email
Cronica Romana
...Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”. Emil Boc a declarat, miercuri, că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune lui să se încheie contractul pentru licenţele Microsoft şi, la rândul lui, nici el nu a...
12 feb 10:24
...PDL pentru a sprijini campania lui Traian Băsescu, iar banii erau daţi lunar direct lui Emil Boc, la acea vreme preşedinte al PDL. Vezi articolul original


...
11 feb 20:00
Răspunde | Votează email 0 email
tony de la munte
Pai fata lui cam spune tot! E cam verde...
12 feb 12:46
Votează email 0 email
Anca
De ce sunteti atit de rai unde voi ca Domnul Emil Boc este
11 feb 18:24
...de presiune lui să se încheie contractul pentru licenţele Microsoft şi, la rândul lui, nici el nu a exercitat …read more ...
11 feb 18:16
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}

#headerimg {
float: left;
margin: 0;
width: 340px;
height: 200px;
background:...
11 feb 18:11
...rândul lui, nici el nu a exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract. Citește mai departe… ...
11 feb 18:11
...Microsoft şi, la rândul lui, nici el nu a exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract. Citește mai departe… Source: romaniatv.net/ Related Posts via...
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H