Reacţia lui Ludovic Orban, după ce Alin Nica e nemulţumit de alegerile din PNL Timişoara. „Trebuie să-şi dea demisia”

Ludovic Orban i-a sugerat lui Alin Nica să-şi dea demisia dacă este nemulţumit de modul în care s-au desfăşurat alegerile la PNL Timişoara. Fostul premier i-a reamintit lui Nica faptul că era preşedinte interimar atât la organizaţia liberală judeţeană, cât şi la cea de municipiu.

06 iul. 2021, 22:41
Reacţia lui Ludovic Orban, după ce Alin Nica e nemulţumit de alegerile din PNL Timişoara. „Trebuie să-şi dea demisia”

Ludovic Orban a reacţionat după ce Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş, a spus că e dezamăgit de felul în care au decurs alegerile la PNL Timişoara.

„Dacă e nemulţumit de cum s-au derulat alegerile în Timişoara, trebuie să îşi dea demisia, pentru că la momentul organizării alegerilor colegul meu Alin Nica era preşedinte şi la judeţ, preşedinte şi la municipiu. Sigur numit interimar. La judeţ l-a numit Biroul Politic Naţional şi la municipiu s-a numit ca preşedinte al Biroului Judeţean, cu votul Biroului Judeţean. Nu am avut nicio implicare în organizarea alegerilor de la Timişoara. Toate alegerile au fost organizate de conducerea judeţeană şi municipală în care domnul Nica era preşedinte şi la judeţ şi la municipiu. Orice s-a întâmplat la aceste alegeri este responsabilitatea organizatorilor alegerilor”, a explicat Ludovic Orban, conform News.ro.

Citeşte şi: Victor Ponta aruncă bomba: „Jocul în PNL este făcut. Orban a fost o catastrofă de premier”

Întrebat dacă vor fi validate alegerile la PNL Timiş, Orban a precizat că instituţia validării alegerilor nu este prevăzută în statutul partidului.

„Nu există instituţia validării în statutul PNL. Toate conferinţele judeţene care s-au desfăşurat, s-au desfăşurat în urma alegerilor generale în organizaţiile locale care nu au fost validate, pentru că nu există instituţia validării, prin statutul PNL. Şi în ceea ce priveşte o posibilă decizie să dizolvi un biroul municipal care a fost ales în urmă cu câteva zile mi se pare ceva de noaptea minţii. Există o cale. Dacă cineva consideră că o conferinţă de alegeri este nestatutară are posibilitatea să se adreseze Curţii de Arbitraj, deşi mi s-ar părea ridicol ca organizatorii unei conferinţe municipale să considere că acea conferinţă municipală nu s-a desfăşurat conform cu prevederile statutului”, a mai precizat liderul PNL, conform sursei citate.

Citeşte şi: Reacţia noului lider al PNL Timişoara după ce Alin Nica a acuzat transformarea alegerilor în „bâlciuri violente”. „Nu are sens acest circ mediatic”

Scandalul a izbucnit sâmbătă la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Din acest motiv, Alin Nica, preşedintele interimar al PNL, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi de susţinătorii acestuia.

Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara. În consecinţă, Alin Nica a declarat că va face plângeri penale deoarece a dispărut ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid.