Reacţia noului lider al PNL Timişoara după ce Alin Nica a acuzat transformarea alegerilor în „bâlciuri violente”. „Nu are sens acest circ mediatic”

Raul Ambruş, noul preşedinte al PNL Timişoara, a declarat că vrea să îngroape securea războiului din PNL în urma alegerilor în care a fost desemnat şef al filialei. De asemenea, Ambruş a precizat că nici el şi nici colegii săi nu pot fi excluşi din partid, scenariu vehiculat de preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica.

06 iul. 2021, 17:34
Reacţia noului lider al PNL Timişoara după ce Alin Nica a acuzat transformarea alegerilor în „bâlciuri violente”. „Nu are sens acest circ mediatic”

Reacţia noului lider al PNL Timişoara vine în contextul scandalului izbucnit sâmbătă la conferinţa de alegeri din cadrul filialei. Cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor.

Raul Ambruş a dat de înţeles că nu Biroul Politic Judeţean şi nici cel naţional sunt în măsură să invalideze alegerile, ci doar Curtea de Arbitraj care poate anula procesul verbal al alegerilor.

„Niciun membru nu merita să participe la evenimentele regretabile de sâmbătă. Avem în echipă medici, avocaţi, antreprenori, tineri, oameni cu experienţă. Nu este un Birou doar de tineri, sunt oameni de toate vârstele. Sunt bucuros de echipa pe care am creat-o. Sunt deschis la dialog, nu are sens acest circ mediatic susţinut. Trebuie îngropată securea războiului, dacă există aşa ceva. Consider că e cazul să se încheie acest scandal mediatic. Şedinta de sâmbătă a fost una statutară”, a declarat Raul Ambruş, conform News.ro.

Noul preşedinte al PNL Timiş a explicat că s-a votat pe buletinele de vot pregătite de comisia de organizare a alegerilor.

Citeşte şi: Un nou scandal pe tema educaţiei sexuale, de data aceasta în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor: „Copiii trebuie să ştie să se protejeze, dar nu să vorbim la varste aşa fragede, că îi bulversăm”

De asemenea, Ambruş a precizat că în şedinţa Biroului Politic Judeţean de marţi o să aducă în discuţie mai multe probleme, printre care aglomerarea de la intrare, accesul membrilor fiind permis doar între orele 9.00 şi 10.00, dar şi prezenţa firmei de pază. El a menţionat că va întreba de ce au fost convocaţi 914 oameni să participe la aceste alegeri, într-o sală cu puţin peste 800 de locuri, în condiţii de pandemie.

Cât despre validarea acestor alegeri, Raul Ambruş a afirmat că Biroul Politic Judeţean nu are atribuţii în acest sens.

„BPJ nu are atributul de a valida sau nu alegerile, nici măcar BPN. Se poate contesta procesul verbal, se poate judecă la curtea de arbitraj, dar atunci contestăm şi noi contestaţia”, a declarat Raul Ambruş.

Întrebat ce va face dacă va fi exclus din partid, Ambruş a declarat că se va distra.

„O să mă distrez fiindcă pe perioada organizării alegerilor nu se pot face radieri şi nu se pot exclude din partid. Nu asta e soluţia. Cei 22 de oameni de pe lista de excluderi sunt membri ai acestui partid, iar scorul de la alegeri e şi datorită lor”, a mai declarat Ambruş.

Raul Ambruş a reacţionat, după ce preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a criticat momentul scandalului din conferinţa de alegeri a PNL Timişoara. Nica l-a acuzat pe Adrian Oros, ministrul Agriculturii, că a încurajat continuarea „simulacrului de alegeri”, susţinut chiar de Ludovic Orban. De asemenea, liderul interimar al PNL Timiş a mai precizat că „alegerile interne PNL s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente” şi că Ludovic Orban nu mai este preşedintele său PNL.

Citeşte şi: Alin Nica, după scandalul de la alegeri în PNL Timişoara: „Alegerile interne s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente. Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu”