Reacţia lui Mihai Tudose, după ce Hagi, Gică Popescu şi Dorinel Munteanu au fost umiliţi pe Arena Naţională: „Fără ei, evenimentul ăsta nu ar fi existat”

Foştii internaţionali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Dorinel Munteanu au stat la tribuna a II-a la meciul Austria-Macedonia de Nord, în timp ce la VIP au stat politicieni şi oficiali FRF.

14 iun. 2021, 21:52
Reacţia lui Mihai Tudose, după ce Hagi, Gică Popescu şi Dorinel Munteanu au fost umiliţi pe Arena Naţională: „Fără ei, evenimentul ăsta nu ar fi existat”

Mihai Tudose, prim-ministrul PSD care l-a numit pe Gheorghe Popescu în fruntea comitetului de organizare pentru meciurile turneului EURO2020 care se vor desfăşura la Bucureşti, 3 dintre ele fiind din faza grupelor, iar al patrulea din faza optimilor, a intervenit luni în direct în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a povesti ce aport şi-a adus fostul căpitan al naţionalei la succesul proiectului.

„Sa va spun ce nu stiti. Pe langa meritele sportive ale lui Hagi si Popescu, sa va spun o poveste. Am constatat in iulie, cand am venit la guvern, că nu facuse nimeni nimic pentru acest proiect. M-am inchis in birou cu Ciolacu si i-am spus ca avem o problema, pentru ca la UEFA incepusera sa se aprinda beculete, ca nu aveam stadioane, nimic.

L-am invitat la noi pe Gica Hagi, care a fost de o modestie inimaginabila, care a zis ca el nu se pricepe la chestii d-astea de organizare, dar cel mai bun e Gica Popescu, dar va trebui sa-l convingem

O ora ne-a luat sa-l convingem, a venit si cu Gica Hagi. Omul asta care s-a luptat ca UEFA sa nu ne ia organizarea, e trimis la tribuna II. Oamenilor astora li se datoreaza ceea ce se intampla acum, acest eveniment nu se intampla daca nu erau ei.”, a spus Mihai Tudose.

Gică Hagi şi Gică Popescu, trimişi la tribuna II, în timp ce locurile VIP au fost ocupate de politicieni

Conform unui răspuns transmis Gsp.ro de către FRF, întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitaţii.

„Federaţia Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, şi a primit bilete de categoria I. Preţul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziţie la meciurile organizate de UEFA.

În privinţa locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deţinut locuri în acest sector. UEFA a avut invitaţi proprii, străini şi români, printre care conducerea FRF (preşedinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) şi managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti.  Totodată, este util de ştiut că UEFA are un alt criteriu de împărţire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II şi Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt:

Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părţi ale stadionului

Categoria 2 – colţurile terenului

Categoria 3 – peluze”, se arată în răspunsul FRF.

Gheorghe Popescu a declarat că se aştepta să primească alt bilet, la oficială. „În protocolul cu UEFA, s-a acordat o cotă-parte de 700 de bilete Primăriei. Atât! Ulterior, aceste 700 de bilete au fost împărţite, jumătate-jumătate, între Primărie şi Guvern. Şi am cumpărat pentru prieteni din cota Guvernului, toate erau la tribuna a II-a”, a declarat Popescu.

Şi Dorinel Munteanu a spus că a fost deranjat de faptul că nu a primit bilet la oficială, subliniind că a luat în considerare chiar să nu mai meargă la meci.

Gheorghe Hagi a afirmat la rândul său pentru sursa citată: „N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat”.

Citeşte şi: SPANIA – SUEDIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE. Derby la Euro 2021 afectat de coronavirus