SPANIA – SUEDIA 0-0. Derby la Euro 2021 afectat de coronavirus

Reprezentativa Spaniei a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, luni, la Sevilla, în compania selecţionatei Suediei, în grupa E de la Euro-2020.

14 iun. 2021, 21:27
SPANIA – SUEDIA 0-0. Derby la Euro 2021 afectat de coronavirus

SPANIA – SUEDIA 0-0 Pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020, Spania a dominat autoritar, dar nu a reușit să treacă de defensiva suedeză.

Spania a condus un adevărat asediu, dar reduta scandinavă a rezistat, în ciuda unui raport de 17-4 pentru iberici la şuturile la poartă (5-0 pe poartă) şi a unei posesii covârşitoare (75% pentru La Roja, 25% Suedia).

Sarabanda ocaziilor selecţionatei pregătite de Luis Enrique a început cu un şut al lui Olmo peste poartă de la 17 metri (7). Portarul Olsen a avut un reflex salvator (16), la lovitură de cap a aceluiaşi Olmo.

Koke a trimis de două ori peste poartă din poziţii foarte bune (23, 29), iar Morata a irosit o ocazie uriaşă (38), după o eroare a lui Danielson, atacantul spaniol şutând pe lângă poartă de la 12 metri, faţă în faţă doar cu Olsen.

Suedia putea da lovitura în finalul primei reprize, la singura sa fază de atac, când Isak s-a bătut cu întreaga apărare gazdă, a tras din unghi, iar mingea a fost deviată de Marcos Llorente în bară (41).

Chiar înainte de pauză, Olsen a fost nevoit să se întrebuinţeze la şutul lui Olmo de la 22 de metri (45).

În partea secundă, spaniolii şi-au creat mai puţine ocazii clare de gol, iar la prima dintre ele Morata a tras pe lângă ţintă de la 16 metri (50).

Suedia a mai ratat o ocazie imensă (61), prin Berg, care a trimis peste poartă din doar 5 metri, la centrarea lui Isak.

Danielson a blocat salvator un şut al lui Olmo (73), Olsen a fost providenţial la lovitura de cap a lui Moreno, după centrarea lui Sarabia (90). Sarabia a fost lipsit de reacţie la centrarea lui Jordi Alba, iar mingea l-a lovit pe mijlocaşul ofensiv al lui PSG şi a fost prinsă de Olsen (90+3).

Spania confirmă astfel debuturile dificile de turnee majore, având o singură victorie în ultimele sale şase meciuri de deschidere.

Pentru Suedia este primul meci egal din ultimele 18 partide internaţionale, precedentul fiind tot contra Spaniei, în preliminariile EURO 2020.

Pedri a devenit cel mai tânăr internaţional spaniol care joacă la un turneu final de Campionat European, la vârsta de 18 ani şi 201 zile.

Suedia a primit un singur gol în cele şase meciuri susţinute în 2021.

SPANIA – SUEDIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE. Spania și Suedia se înfruntă azi, de la ora 22:00, în prima rundă a grupelor de la Euro 2020. Partida se va disputa pe La Cartuja Stadium, din Sevilla, o arenă cu o capacitate de 60.000 de locuri, pe care vor avea acces aproximativ 16.000 de fani, având în vedere măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Naționala Spaniei e în plin recul după perioada fabuloasă cuprinsă între anii 2008 și 2012, când Furia Roja a câștigat 3 turnee finale majore la rând, două Campionate Europene și un Mondial.

Acum, elevii lui Enrique speră să repete rezultatele obținute de generația excepțională a lui Xavi, Iniesta și David Villa.

SPANIA – SUEDIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE.

Spania – Suedia, echipele de start

Spania: Simon – M. Llorente, P. Torres, Laporte, Alba – Rodri, Pedri, Koke – Olmo, F. Torres, Morata
Rezerve: De Gea, Sanchez – Azpilicueta, D. Llorente, Moreno, Thiago, Garcia, Gaya, F. Ruiz, Traore, Oyarazabal, Sarabia
Selecționer: Luis Enrique

Suedia: Olsen – Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson – Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg – Berg, Isak
Rezerve: Johnsson, Nordfeldt – Bengtsson, Svensson, Helander, Sema, Krafth, Claesson, Jansson, Quaison, J. Larsson, Cajuste
Selecționer: Janne Andersson

Spania vine după o săptămână dificilă, în care doi dintre jucătorii naționalei, Sergio Busquets și Diego Llorente, au fost depistați cu COVID-19. Llorente a efectuat ulterior alte patru teste, iar toate au avut rezultat negativ, astfel că s-a alăturat lotului. În schimb, Busquets se află în continuare în izolare și nu va participa la acest duel.

SPANIA – SUEDIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE. Naționala Spaniei, condusă acum de Luis Enrique, s-a calificat la EURO 2020 după ce a câștigat fără probleme grupa F din preliminarii, acolo unde a jucat și România. Ibericii, conduși la acea vreme de Robert Moreno, au înregistrat 8 victorii și două remize, terminând pe primul loc.

EURO 2020: Anglia a învins Croaţia cu 1-0
SPANIA – SUEDIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE.  Suedia a evoluat în aceeași grupă cu Spania în preliminariile pentru Campionatul European și a încheiat pe locul secund, cu cinci puncte mai puțin. Ibericii câștigau clar duelul de acasă, 3-0, iar la Solna remizau, scor 1-1.

Naționala lui Janne Andersson nu se va putea baza pe Zlatan Ibrahimovic la acest turneu final, după ce starul lui AC Milan a suferit o accidentare la echipa de club cu doar câteva săptămâni înainte de startul turneului final. În ofensiva suedezilor ar urma să apară Alexander Isak (Real Sociedad) și Marcus Berg (Krasnodar).

Euro 2020 Momente dramatice la meciul Danemarca – Finlanda. Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, medicii l-au scos pe targă. 
Grupele EURO 2020
Grupa A (Roma şi Baku): Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia
Grupa B (Copenhaga şi Sankt Petersburg): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia
Grupa C (Amsterdam şi Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord
Grupa D (Londra şi Glasgow): Anglia, Croaţia, Scoţia, Cehia
Grupa E (Sevilla şi Sankt Petersburg): Spania, Suedia, Polonia, Slovacia
Grupa F (Munchen şi Budapesta): Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania

https://www.youtube.com/watch?v=Vax_C3Zv4no