Reacţia lui MIRCEA DIACONU după ce ANI a cerut RETRAGEREA lui din PE

Mircea Diaconu a declarat miercuri că în cazul în care mandatul lui Parlamentul European va fi anulat, România va pierde un post de europarlamentar. Declaraţia lui Diaconu vine după ce Agenţia Naţională de Integritate a contestat la Curtea de Apel calitatea sa de membru al Parlamentului European.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 12:32
Reacţia lui MIRCEA DIACONU după ce ANI a cerut RETRAGEREA lui din PE

Mircea Diaconu a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că analizeză solicitarea depus de ANI împreună cu avocaţii lui şi că în termen de trei zile va depune o întâmpinare. 

Diaconu a avertizat că „dacă mandatul meu va fi anunlat, România pierde un loc, un mandat în Parlamentul European pentru că eu nu am fost ales pe liste şi nu pot fi înlocuit de nimeni” şi a completat că merge în instanţă să apere „drepturile cetăţenilor care m-au votat în 25 mai”. 

Agenţia Naţională de Integritate a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune în contencios administrativ prin care cere anularea deciziei Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost atribuit lui Mircea Diaconu un mandat de europarlamentar. Solicitarea a fost depusă la Curtea de Apel Bucureşti în data de 11 iunie 2014, iar Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Permanent şi Mircea Diaconu au calitatea de intimat.

Mircea Diaconu a fost ales în 25 mai în funcţia de europarlamentar din partea României, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că poate candida.

Biroului Electoral Central (BEC) a respins iniţial candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European, după ce în 26 martie, Agenţia Naţională de Integritate informa BEC de faptul că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii pentru Parlamentul European. În opinia ANI, o eventuală decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natură să încalce principiile supremaţiei interesului public şi integrităţii în exercitarea funcţiei publice.

Mircea Diaconu a contestat decizia BEC la Tribunalul Bucureşti, judecătorii hotărând că poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai. ANI a contestat decizia la CAB, iar magistraţii Curţii i-au dat dreptate lui Mircea Diaconu.