Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. ”Nu au existat probleme de căldură în zonă”

Primarul Capitalei a avut prima reacție în urma incendiului izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală. Edilul susține că noaptea trecută nu au existat probleme de căldură în zona respectivă.

29 ian. 2021, 11:20
Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. ”Nu au existat probleme de căldură în zonă”
Primarul general Nicusor Dan

Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. Edilul susține că trebuie îmbunătățită siguranță din spitalele din România, iar această tragedie ne obligă să fim solidari. De asemenea, acesta a precizat că spitalele din subordinea Primăriei sunt gata să ofere sprijin pentru pacienții de la Matei Balș.

”Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale, am avut o discuție azi dimineață și am decis ca în bugetul din 2021 să introducem un capital care să se refere la problemele din cele 19 spitale aflate în subordinea noastră” , a declarat Nicușor Dan în cadrul ședinței CGMB.

Citește și: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

”Pentru situația spitalelor noastre, ele sunt gata să ofere orice fel de sprijin pentru cei care nu mai pot fi tratați la Matei Balș. Patru pacienți au fost deja transferați, alți doi sunt în curs. Avem paturi libere, nu este o probleme de paturi în spitalele COVID” , a precizat edilul.

Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. Primarul General al Capitalei susține că nu au existat probleme cu căldură la Institutul Matei Balș, dar nici la blocurile din jurul unității medicale.

”Am discutat cu termoenergetica și cu call center-ul din Primărie care primește informații despre situația din București. Nu au axistat probleme de căldură la spitalul Matei Balș sau la blocurile dimprejur” , a specificat acesta.

Incendiu la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.