REACŢIA lui Vasile Blaga după ce un lider PMP a cerut înregistrarea mărcii PDL la OSIM

Publicat: Joi, 23 Aprilie 2015 20:00 // Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2015 20:35 // Sursa: romaniatv.net

Claudiu-Iorga Palaz, liderul PMP Constanţa şi fost prefect al judeţului, a depus o cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii PDL, denumirea partidului condus de Vasile Blaga, topit în PNL. Vasile Blaga, fostul preşedinte al PDL, a explicat, la România TV că "în conformitate cu legea partidelor politice, denumirea integrală şi prescurtată a unui partid politic înregistrat legal, precum şi semnele permanente folosite de acesta începând cu 1990 îi aparţin de drept şi nu pot fi folosite de alte partide".

"Probabil că încearcă să se spele imaginea, dar nu au nicio şansă pentru că indiferent de ce ar spune OSIM, şi noi suntem în proces cu OSIM, este irelevant pentru înregistrarea unui partid. În conformitate cu legea partidelor politice, denumirea integrală şi prescurtată a unui partid politic înregistrat legal, precum şi semnele permanente folosite de acesta începând cu 1990 îi aparţin de drept dacă le-a folosit primul şi nu pot fi folosite de alte partide. Conform protocolului de fuzine a PDL şi vechiul Pnl, absolut toate aceste lucruri sunt transferate către PNL. (...) Din punctul meu de vedere, acest proiect (PMP) s-a născut mort de la început. Acum încearcă să meargă spre sensibilitatea, nostalgia anumitor oameni care în decursul timpului au făcut parte din PD şi pe urmă din PDL. Din punct de vedere legal este imposibil, nu au nicio şansă. Nu există nicio variantă legală, de pe scaun orice judecător respinge cererea", ", a declarat co-preşedintele PNL Vasile Blaga.

Întrebat dacă bănuieşte vreo implicare a lui Traian Băsescu în tot acest demers, Vasile Blaga a răspuns că nu crede. "Traian Băsescu are multă experinţă ca să creadă că se pot rezolva astfel de lucruri". 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Claudiu-Iorga Palaz OSIM pdl PNL sigla PDL Traian Băsescu Vasile Blaga
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 23:03
...la OSIM pentru înregistrarea mărcii PDL, denumirea partidului condus de Vasile Blaga, topit în PNL. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H