Reacţia lui Viorel Cataramă după ce CNSAS a anunţat că a fost informator al Securităţii: „S-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false”

Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidenţiale, susţine că nu are niciun dosar la CNSAS. El spune că documentele prezentate în adeverinţa făcută publică în cursul zilei de joi ”sunt false”, nefiind semnate de el. 

08 nov. 2019, 17:24
Reacţia lui Viorel Cataramă după ce CNSAS a anunţat că a fost informator al Securităţii: „S-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false”

Viorel Cataramă a precizat, vineri, într-un comunicat de presă că a fost la CNSAS pentru a consulta documentele care au stat la baza emiterii adeverinţei pe numele său.

„Nu am niciun dosar la CNSAS. Nu există niciun eventual angajament de informator/colaborator. Datele din Adeverinţă sunt luate din dosarul unui terţ, cetăţeanul olandez HVR”, spune Viorel Cataramă.

Cataramă susţine că documentele prezentate sub semnăturile «W» sau «Voicu» sunt false. El spune că nu au fost semnate de el.

„Actele false au fost introduse în dosar, înainte ca acesta să ajungă la CNSAS, instituţia punându-mi la dispoziţie toate actele solicitate, atitudinea angajaţilor fiind extrem de profesionistă. Voi contesta preambulul Adeverinţei şi voi cere expertiza grafologică. Voi întreprinde toate demersurile pentru ca persoanele/instituţiile implicate să fie aduse în faţa justiţiei”, a mai transmis Viorel Cataramă.

„În concluzie, în România s-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false, clădite pe incălcări grave ale legii, după modelul SUA. Promotorii Statului Naţiune trebuie impiedicaţi prin orice mijloace să crească şi să-şi consolideze poziţia pe scena publică”, mai arată Cataramă în comunicat.

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat, joi, că a finalizat verificare candidaţilor la alegerile prezidenţiale, fiind emise adeverinţe pentru toţi cei care au fost cercetaţi, În ceea ce-l priveşte pe Viorel Cataramă, CNSAS reţine că apare în documente ca informator al Securităţii, dar nu avut calitatea de colaborator.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Viorel Cataramă a fost sursă a Securităţii. Folosea numele propriu şi două nume conspirative