Reacţia lui Volodimir Zelenski atunci când a fost întrebat ce şef de stat preferă. S-a fâstâcit şi a izbucnit în râs: „Nu asta am vrut să spun”. VIDEO

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Ucrainei a fost întrebat care sunt liderii mondiali cu care vorbeşte frecvent şi care este preferatul lui. Deşi, iniţial, a încercat să evite răspunsul, în cele din urmă liderul ucrainean a dat un răspuns de care a râs singur.

23 mart. 2022, 16:27
Reacţia lui Volodimir Zelenski atunci când a fost întrebat ce şef de stat preferă. S-a fâstâcit şi a izbucnit în râs: „Nu asta am vrut să spun”. VIDEO

Ce şef de stat preferă Volodimir Zelenski. Preşedintele ucrainean a fost luat prin surprindere de întrebarea unui jurnalist, în timpul unei conferinţe de presă, care a vrut să ştie care este liderul mondial pe care-l preferă.

Ce şef de stat preferă Volodimir Zelenski

În primă fază, Zelenski a răspuns că vorbeşte, zilnic, cu opt-zece şefi de stat, iar cu unii are „prea multe legături”. Când şi-a dat seama de gafă, liderul ucrainean a revenit asupra răspunsului şi a explicat că nu este vorba despre „prea multe legături”, dar că, într-adevăr, cu unii vorbeşte mai mult decât cu alţii.

Jurnalist: Cu câți lideri mondiali vorbiți în fiecare zi?

Zelenski: În fiecare zi? Zece… În jur de opt – zece… 

Jurnalist: Care este preferatul dumneavoastră?

Zelenski: Preferatul? Nu știu… Pot să vă spun cu cine am prea multe legături! De fapt nu prea multe, nu asta am vrut să spun, a spus Zelenski bufnind în râs. Nu prea multe, nu mă înțelegeți greșit! Am foarte multe legături cu Duda, Andrzej Duda, am multe legături cu Macron, cu Boris Johnson, cu Țările Baltice, a explicat președintele Ucrainei.

Jurnalist: Și pe care îl preferați?

Pe cine prefer?”, a repetat Zelenski întrebarea încercând să scape de răspuns. ”Pe soția mea!„, a răspuns râzând în cele din urmă.

Citeste si Vladimir Putin, părăsit de propriul consilier. Anatoli Ciubais şi-a dat demisia şi a părăsit Rusia

Zelenski s-a adresat duşmanilor lui Putin

Miercuri, 23 martie, Zelenski s-a adresat parlamentului nipon. În cadrul unui discurs care a durat 12 minute,  preşedintele ucrainean a vorbit despre dezastrele cu care s-a confruntat Japonia – catastrofa nucleară de la centrala din Fukushima şi atacul cu gaz sarin de la metroul din Tokyo, din 1995 – arătând că Ucraina se confruntă cu pericole similare în ceea ce priveşte siguranţa centralei de la Cernobîl, unde este „zonă de război” sau siguranţa poporului ucrainean, împotriva căruia Rusia ar putea utiliza arme chimice.

Liderul Ucrainei a afirmat că invazia rusă a transformat centrala de la Cernobîl într-o „zonă de război”, arătând că „atunci când războiul se va sfârşi vor trebui ani pentru a examina cât de afectat este mediul înconjurător” în acea zonă.

Citeste si Putin a început şi războiul economic. Acceptă doar ruble pentru gazul şi petrolul rusesc pe care le exportă în Europa