Reacția ministrului Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu: ”Să mă duc eu să le pun fiola?

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o primă reacție, după accidentul feroviar din Giurgiu, unde două locomotive s-au ciocnit. Șeful de la Transporturi a anunțat că s-au dat primele sancțiuni în acest caz.

17 mai 2023, 14:39
Reacția ministrului Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu: ”Să mă duc eu să le pun fiola?
Reacția ministrului Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu

Reacția ministrului Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu. În urma accidentului feroviar din Giurgiu în care au fost implicate două locomotive, operatorul privat pentru care lucra mecanicul de tren care consumase alcool nu mai are voie să transporte marfă până nu va aduce probe că respectă regulile de siguranță pe calea ferată.

Citește și Sorin Grindeanu: Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie

Reacția ministrului Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat, la scurt timp după eveniment, faptul că în acest incident au fost implicate două locomotive ale unor operatori privați.

”S-au ciocnit două locomotive ale unor operatori privați. A fost ridicată, suspendată, licența acelui operator privat. Înțeleg că acel mecanic era sub influența băuturilor alcoolice. Și ce să fac? Să mă duc eu ca ministru să pun fiola la fiecare mecanic?”, a spus Sorin Grindeanu. 

Cele două locomotive s-au ciocnit între localitățile Toporu și Chiriacu, din județul Giurgiu. Evenimentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, informează ISU.

În urma impactului, două victime, mecanici ai celor două locomotive, au ajuns la Spitalul Județean Giurgiu.

Din primele date, unul dintre cei doi mecanici, care consumase alcool, a ”ratat” oprirea în stația Toporu și continuat să meargă încă aproximativ un kilometru până la momentul în care s-a ciocnit cu altă locomotivă.

Mecanicul din locomotiva lovită a fost rănit, dar a reușit să meargă pe jos de la locul accidentului până la stația Toporu ca să ceară ajutor. O femeie care lucra ca impiegat în gara Toporu a fost cea care a sunat la 112 și a anunțat accidentul, potrivit Digi 24.

Imediat după accident, CFR Călători a anunțat că circulația trenurilor pe secția Videle – Giurgiu a fost temporar întreruptă din cauza tamponării celor două locomotive care aparțin unor operatori privați de marfă.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Din fericire, nu au existat pasageri implicați în accident. Mecanicii operau trenuri de marfă, nu de călători.

Citește și Sorin Grindeanu despre situația Ministerului Transporturilor, după rotativă. ”Indiferent cine îl va conduce, va trebui să ceară bani în plus la rectificare, pentru proiecte”