Reacţia MNAC după prestaţia grupului Fluid la redeschiderea Muzeului "Respectul faţă de celălalt stă la baza unei societăţi"

Publicat: Luni, 15 Iunie 2020 14:31 // Actualizat: Luni, 15 Iunie 2020 14:31 // Sursa: romaniatv.net

Muzeului Naţional de Artă Contemporană a reacţionat după ce prestaţia grupului Fluid a stârnit un val de comentarii defăimătoare pe pagina de Facebook a instituţiei de cultură, transmiţând luni că rămâne alături de duo.

În urma transmisiunii live a evenimentelor din cadrul evenimentului "Marele Vernisaj de Vară la MNAC" din 10 iunie, pagina de Facebook a muzeului a fost ţinta unui val orchestrat de comentarii ofensatoare şi defăimătoare, atât la adresa artiştilor implicaţi, cât şi a organizatorilor, scrie news.ro.

"MNAC regretă faptul că performance-ul Fluid de la deschiderea noului sezon expoziţional nu mai există online, dar virulenţa acestor reacţii instigatoare la ură, alături de imposibilitatea de a modera în timp real un asemenea atac, au condus la decizia de a înlătura de pe pagină materialele video din seara evenimentului. Muzeul Naţional de Artă Contemporană nu va oferi un spaţiu pentru asemenea luări de poziţie reprobabile şi doreşte în continuare să fie o platformă de exprimare pentru orice minoritate de gen, economică sau culturală. Rămânem alături de formaţia Fluid. Considerăm că respectul faţă de celălalt şi promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăţi deschise şi că trebuie susţinute eforturile de multiplicare a acestor valori", se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

Citeşte şi: Banana lipită cu bandă adezivă şi vândută cu 120.000 de dolari a fost mâncată VIDEO

Reprezentanţii MNAC au mai declarat că muzeul "s-a străduit să fie un spaţiu cultural liber, accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientare sexuală sau de gen şi a încercat să contribuie la prezenţa în spaţiul public a acestor comunităţi".

MNAC a susţinut şi va continua să susţină orice manifestare artistică reprezentativă pentru identităţile unor comunităţi minoritare. În plus, va continua să reflecte diversitatea artei şi să susţină dezvoltarea creativităţii vizuale contemporane. Muzeul Naţional de Artă Contemporană "condamnă orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură sau gen şi nu va facilita, încuraja sau participa la niciun fel de discuţie care implică astfel de atitudini, drept care, începând din acest moment, platforma facebook a MNAC nu va mai fi un teren de întâlnire a diverselor extremisme şi opinii partizane în căutare de atenţie, indiferent de miza morală a subiectului", se mai arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
formatia Fluid Gay Muzeului Naţional de Artă Contemporană prestaţie reacţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H