Reacţia Palatului Cotroceni la propunerea Danei Gîrbovan pentru Ministerul Justiţiei

Președintele Klaus Iohannis își va comunica punctul de vedere cu privire la nominalizările făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru ministerele Justiției, Internelor și Educației și pentru pozițiile de vicepremier, după ce va primi oficial propunerile, a precizat Administrația Prezidențială pentru Digi24.ro. 

23 aug. 2019, 19:44
Reacţia Palatului Cotroceni la propunerea Danei Gîrbovan pentru Ministerul Justiţiei

„Presedintele Romaniei nu comenteaza propunerile de remaniere inainte de a le primi in scris”, a precizat Administrația Prezidențială. 

Comitetul Executiv Național al PSD, convocat vineri la Palatul Parlamentului, a decis să fie schimbaţi mai mulţi miniştri din Cabinetul Dăncilă. Un independent urmează să-i ia locul Anei Birchall la conducerea Ministerului Justiţiei în plin scandal privind cazul de la Caracal. Este vorba despre judecătorul Dana Gîrbovan, a anunţat premierul Viorica Dăncilă după CEx al PSD. De asemenea, social-democraţii au stabilit şi propunerile pentru portofoliile de la Educaţie şi MAI, dar şi pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice. Şedinţa a avut  loc cu o zi înaintea Congresului PSD care va marca lansarea candidaturii la prezidenţiale a premierului Viorica Dăncilă. 

Citește și: Ministrul Justiţiei, înlocuit în plin scandal privind cazul Caracal. Ce alte propuneri de miniştri trimite PSD la Cotroceni