Reacția Patriarhiei Române, după ce Grecia a legalizat căsătoriile gay: ”Nu poporul ortodox a votat și legalizat nefirescul”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis vineri, la scurt timp, după ce Grecia a devenit prima țară creștin-ortodoxă care a legalizat căsătoria cuplurilor gay, că nu creștinii sunt cei care au votat așa ceva, ci politicienii.

17 feb. 2024, 10:20
Reacția Patriarhiei Române, după ce Grecia a legalizat căsătoriile gay: ”Nu poporul ortodox a votat și legalizat nefirescul”
Reacția Patriarhiei Române, după ce Grecia a legalizat căsătoriile gay

Reacția Patriarhiei Române, după ce Grecia a legalizat căsătoriile gay. Vasile Bănescu a explicat printr-o postare pe pagina sa de Facebook a explicat ce este instituția căsătoriei și pentru cine a fost creată.

Citește și CTP, idee pentru BOR în privinţa căsătoriilor gay: „N-ar însemna un profit în plus pentru Sfânta Biserică? Nu sunt şi homosexualii copiii lui Dumnezeu?”

Reacția Patriarhiei Române, după ce Grecia a legalizat căsătoriile gay

”Titlu supra-realist: „Grecia, prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex”.

Sintagma „țară ortodoxă” nu are absolut nicio relevanță în context. Nu poporul grec ortodox a votat și legalizat nefirescul, ci, ca și în alte țări, politicienii influențați de zgomotoasele nuclee ideologice care i-au impresionat mai mult decât adevărul însuși.
Statul modern nu are nicio trăsătură religioasă, deci, prin natura sa, e a-moral.

Un stat/ guvern „înțelept”, deși a-religios, are în mod firesc grijă să nu-și fragilizeze până la disoluție structura socială fundamentală care este „familia naturală”, prin care orice societate rezistă în istorie și merge înainte, deci să nu se autosaboteze prin privilegierea ideologiilor în defavoarea realității.

Venerabila instituție a căsătoriei, deschisă exclusiv unirii dintre un bărbat și o femeie, a fost întemeiată la începutul umanității și a funcționat timp de milenii cu scopuri prin excelență nobile, fondate pe natura umană și pe rațiunile înalte ale firescului care presupune nu doar vitala perpetuare biologică, ci și formarea morală și educația realistă a copiilor ce vor deveni adulți”, a scris Vasile Bănescu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a ținut să precizeze că este  suficient loc sub soare pentru toată lumea, indiferent de felul de a fi al oamenilor.

„Progresul omenirii nu are absolut nicio legătură cu progresismul care îl sabotează, aşa cum ordinea nu are nicio legătură cu haosul. Sub soare, în lumea creată de Dumnezeu, este şi va fi mereu loc pentru toţi, oricât am fi de diferiţi. Esenţial şi problematic e să înţelegem sensul existenţei noastre în ea. Şi să nu mai confundăm programatic libertatea alegerilor făcute în sfera intimă cu „libertatea” impunerii lor ca normă în sfera publică.

În miezul firescului nu stă doar mult invocata libertate, ci, inseparabilă de ea, şi mult ignorata responsabilitate. Nu e chiar un secret că punerea lor în conflict are efecte devastatoare atât în plan personal, cât şi comunitar. Oricât ne-am seda ideologic, nu ne putem sustrage realităţii implacabile şi „legii morale” care ne avertizează de câte ori o încălcăm. Deloc întâmplător”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și Mircea Badea se opune legalizării căsătoriilor gay, după decizia CEDO: „Nu-mi place propaganda!”