Reacţia Poliţiei în cazul bărbatului împuşcat mortal în Bucureşti. „Vom arăta întotdeauna toleranţă zero faţă de faptele antisociale”

Bogdan Despescu, secretarul de stat în MAI, a declarat că acţiunile poliţiştilor nu au drept suprimarea vieţii, însă, în momentul în care viaţa oamenilor este pusă în pericol, forţele de ordine vor acţiona ferm. În cazul bărbatului împuşcat mortal în sectorul 1 din Capitală, doi poliţişti au fost răniţi. 

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 08:53
Reacţia Poliţiei în cazul bărbatului împuşcat mortal în Bucureşti. „Vom arăta întotdeauna toleranţă zero faţă de faptele antisociale”

Chestorul şef de Poliţie Bogdan Despescu a oferit noi detalii în cazul bărbatului împuşcat de poliţişti.

„Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar în acelaşi timp când un cetăţean sau un poliţist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol, acţionăm ferm, conform legii, şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare.

În cazul din Capitală, doi poliţişti au fost atacaţi cu obiecte ascuţite, de natură să le pună viaţa în pericol şi au reacţionat folosind armamentul din dotare”, a declarat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Bogdan Berechet, director general al Poliţiei Capitalei, a menţionat că în acest caz a fost deschis un dosar penal care este instumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

  • În această dimineaţă, în jurul orei 4, prin apel la 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1 a sesizat că un bărbat sumar îmbrăcat ameninţă pe holuri având asupra sa mai multe obiecte ascuţite.
  • La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei 5 Poliţie care după câteva minute l-au depistat.
  • La vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit violent şi i-a lovit pe poliţişti, ulterior fugind.
  • A fost localizat la un etaj superior unde a încercat din nou să lovească şi a ameninţat, motiv pentru care, după somaţie, unul dintre poliţişti a executat foc de avertisment, iar ulterior asupra celui în cauză cu armamentul din dotare rănindu-l.
  • A fost solicitat un echipaj de prim ajutor, iar bărbatul a fost transportat la psital pentru îngrijiri medicale.
  • Ulterior, a fost înregistrat decesul, iar cadravrul a fost ridicat şi transportat la INML pentru a fi efectuată necropsia.
  • Doi dintre poliţiştii care au intervenit la eveniment au primit îngrijiri medicale având leziuni la nivelul mâinii, respectiv al piciorului.
  • Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
  • Vom pune la dispoziţia procurorului de caz foarte informaţiile despre caz, uzul de armă şi orice alte necesare.

Liviu Vasilescu, chestor principal de Poliţie, a ţinut să reamintească faptul că „principala misiune a Poliţiei este siguranţa cetăţeanului”.

  • Vom arăta întotdeauna toleranţă zero faţă de faptele antisociale .
  • Tactica şi modul de intervenţie se dispun după datele de la faţa locului, numărul de participanţi, comportamentul acestora şi foarte important numărul de forţe de ordine implicate la faţa locului.
  • Fiecare situaţie este analizată punctual şi se stabileşte cea mai bună modalitate de intervenţie.
  • Îi asigur pe toţi poliţiştii că suntem alături de ei, că au sprijinul nostru.