Reacţia preşedintelui Senatului după incendiul de la Matei Balş. „Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări”

Preşedintele Senatului a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Anca Dragu a afirmat că "asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări".

29 ian. 2021, 13:26
Reacţia preşedintelui Senatului după incendiul de la Matei Balş. „Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări”

Anca Dragu a reacţionat, după incendiul izbucnit vineri dimineaţă la Institutul „Matei Balş”. Preşedintele Senatului a amintit că la această unitate medicală „erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor şi n-au mai plecat acasă din cauza incendiului”.

Mesajul transmis de Anca Dragu, despre incendiul de la Matei Balş

„Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului. Le transmit condoleanțe familiilor îndurerate și multă putere pacienților afectați de incendiu.

Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări. Specialiștii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum și cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”; a scris Anca Dragu, preşedintele Senatului, pe Facebook.

Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece…

Posted by Anca Dragu on Thursday, January 28, 2021

Anchetă după incendiul de la Matei Balş. Primele ipoteze luate în calcul de anchetatori

Medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager al Institului Matei Balș din București,  a declarat vineri dimineață că incendiul s-a produs la saloane în care erau internați pacienți COVID, și care erau conectați la oxigen.

„Din păcate, toți pacienții internați cu COVID au nevoie de oxigen. Ei erau conectați la oxigen. Starea lor de sănătate era medie spre severă. Nu este nimic bun pentru acești pacienți COVID. Din păcate, pacienții trebuie monitorizați în continuare, evaluați din punct de vedere al posibilelor afectări de căi respiratorii”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la sosirea la Spitalul Matei Balș.

„Clădirea este din 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere. Inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen, pentru că oxigenul, după cu știți, reprezintă un medicament în momentul de față. Nu știu de la ce a izbucnit incendiul”, a mai spus Adrian Streinu Cercel, la România TV.

Citeşte şi: Comandantul intervenţiei de la ‘Matei Balş’, primele precizări: ‘Era o ardere generalizată. Patru saloane afectate. Am reuşit să lichidăm incendiul’

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la un pavilion de la Institutului Matei Balş unde erau trataţi bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul. De asemenea, o a patra victimă a murit, după ce manevrele de resuscitare au eşuat, notează Agerpres.

Citeşte şi: Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Matei Balș: ”Nu avem pacienți cu arsuri grave”

La faţa locului au intervenit 38 de echipaje de prim ajutor şi şase echipaje de terapie intensivă mobilă.

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

La Institutul Matei Balş s-au deplasat vineri dimineaţa şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.


loading...