Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Matei Balș: ”Nu avem pacienți cu arsuri grave”

Un incendiu a izbucnit în această dimineața la Institutul Matei Balș. Au fost afectate patru saloane, 102 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi medicalem Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

29 ian. 2021, 08:15
Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Matei Balș: ”Nu avem pacienți cu arsuri grave”

Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Matei Balș. În urma incendiului, patru persoane și-au pierdut viața, estul pacienţilor fiind transportaţi la mai multe spitale. La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Citește și: Incendiu la Institutul Matei Balş – Patru persoane au decedat. Peste 100 de persoane, evacuate de urgenţă

Ministrul Sănătății susține că nu există persoane cu arsuri grave, prin urmare nu vor fi persoane internate în străinatate. Cu toate acestea, conform ministrului, sunt persoane care au inhalat fum.

„Din discuțiile pe care le-am avut înțeleg că existau avize pentru lucrările făcute. Verificăm acum cum au fost făcute lucrările. Vreau să transmit condoleanțe familiilor, sunt patru decese, Nu se pune problema să fie transferați în străinătate” , susține ministrul.

”Sunt pacienți cu COVID . Nu este cazul în acest moment, vorbim de pacienți cu COVID, nu de pacienți cu arsuri. Din informațiile mele nu avem pacienți cu arsuri grave, posibil să fi inhalat fum. Să vedem care sunt cauzele. Situația nu s-a schimbat în mod fundamental de la o lună la altă” , susține ministrul Sănătății după incendiul de la Matei Balș.

”Aștept și eu să văd detaliile. În acest moment nu știu ce au presupus aceste controale. Aștept să văd care a fost procesul pornit atunci, nu era mandatul meu. Aștept să văd ce mai e de implementat. Problemele de atunci nu au fost rezolvate. În momentul acesta așteptăm decizia specialiștilor. Nu am avut în acest caz o explozie, detaliile le vom afla în urma anchetei” , a precizat Vlad Voiculescu la Romania TV.

Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Matei Balș

Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Matei Balș. Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi laalte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa. De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.