REACŢIA SUA după ce CRIMEEA A FOST ANEXATĂ RUSIEI: „O confiscare a unui teritoriu”

Vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden, aflat în vizită la Varșovia, a condamnat acţiunile Rusiei în Crimeea, catalogându-le drept o "incursiune militară sfidătoare", iar anexarea Crimeei la Rusia nu-i nici mai mult nici mai puţin decât "o confiscare a unui teritoriu". Vicepreședintele american Joe Biden a avertizat Moscova că va fi ținta unor noi sancțiuni din partea SUA și a UE dacă va continua anexarea Crimeii, informează Reuters.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 14:11
REACŢIA SUA după ce CRIMEEA A FOST ANEXATĂ RUSIEI: „O confiscare a unui teritoriu”

Într-o conferință de presă comună cu premierul polonez, Joe Biden a declarat că va lua măsuri suplimentare pentru a consolida alianța NATO în viitor, adăugând că dorește să-și respecte angajamentul privind instalarea sistemului antirachetă în Polonia până în 2018.

La rândul său, șeful guvernului de la Varșovia, Donald Tusk, a afirmat că intervenția Rusiei în Crimeea nu poate fi acceptată de către comunitatea internațională.

”Anexarea Crimeii de către Rusia nu poate fi acceptată de către comunitatea internațională, inclusiv de Polonia. Într-un singur moment această decizie schimbă granițele Ucrainei și situația geopolitică din această regiune a lumii”, a spus Tusk.

Preşedintele SUA a convocat liderii G7 şi ai UE la Haga, săptămâna viitoare, pentru a discuta despre criza din Ucraina.

Germania şi Franţa au condamnat şi ele anexarea Crimeei la Rusia.

Crimeea intră în componența Federației Ruse începând de marți, 18 martie, se arată în acordul semnat de președintele rus Vladimir Putin și conducerea Peninsulei. Totodată, Putin a declarat în camerele reunite ale Parlamentului că Peninsula Crimeea a fost şi va rămâne în sufletul ruşilor o parte integrantă a Rusiei.