Reacţia SUA după scandalul pe axa Bucureşti-Moscova generat de avionul lui Rogozin

Vicepreşedintele SUA Joe Biden vine la Bucureşti pentru a aprecia parteneriatul cu România şi a exprima solidaritatea SUA în urma instabilităţii create de situaţia din Ucraina, afirmă Duane Butcher, arătând că e potrivit ca românii să fie preocupaţi, nu "în mod necesar" îngrijoraţi de această criză.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 10:16
Reacţia SUA după scandalul pe axa Bucureşti-Moscova generat de avionul lui Rogozin

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a făcut aceste precizări într-o declaraţie acordată agenţiei MEDIAFAX.

„Motivul principal al vizitei vicepreşedintelui este de a exprima aprecierea faţă de România ca partener strategic, pentru militarii şi jandarmii români din Afganistan şi din alte părţi ale lumii, pentru angajamentul României în cadrul NATO. Un motiv la fel de important al vizitei este să arate sprijinul puternic al SUA în aceste momente de instabilitate în regiune, ca urmare a evenimentelor din Ucraina. Este important şi vrem să demonstrăm partenerilor noştri din NATO că suntem aici, alături de ei, în această perioadă”, a spus Butcher.

„Este încurajator să vedem că sancţiunile înseamnă ceva. Reprezentând o ţară care a impus sancţiuni Rusiei, pot spune că este încurajator că sancţiunile au un impact”, a mai declarat Butcher.

Rusia AMENINŢĂ România şi Ucraina: „Ar putea deveni obiectul unor represalii”