Reacţia USL la propunerea lui Băsescu: E o diversiune! Să demisioneze!

Liderii USL au evitat vineri seara să comenteze prea mult propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind revizuirea Constituţiei şi garanţia acestuia de a demisiona din funcţie. Totuşi, Victor Ponta i-a transmis să demisioneze, iar Crin Antonescu a arătat că este vorba de "o diversiune".

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 19:15
Reacţia USL la propunerea lui Băsescu: E o diversiune! Să demisioneze!

Liderii USL nu vor să dea o importanţă prea mare scrisorii trimise de preşedintele Traian Băsescu, înainte de Congresul partidelor de sâmbătă.

„Să-şi dea demisia, spre binele poporului!„, a fost singurul comentariu făcut de preşedintele PSD, Victor Ponta.

În schimb, liderul PNL, Crin Antonescu, a catalogat demersul şefului statului drept o diversiune.

Nu discut în acest moment diversiunile preşedintelui.  Avem un Congres important mâine. Cu asta ne ocupăm şi despre asta discutăm, dacă vreţi”, a spus Antonescu.

Şi liderul PC, Daniel Constantin, a admis că este vorba de o diversiune. „Nu comentăm. Noi mâine stabilim să nu colaborăm cu preşedintele. Să luam în seamă o asemenea scrisoare?”, a arătat Constantin.

Întrebat de jurnalişti dacă el crede că Traian Băsescu îşi va da demisia, liderul PC a răspuns: „Dvs. îl mai credeţi? Nu ştiu câţi mai sunt care îl cred…  Eu nu îl mai cred demult”.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis vineri o scrisoare liderilor USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, în care le cere ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale.

„Vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale”, a scris Băsescu.