Reacție adversă puternică după vaccinul Moderna. O femeie din Galați a fost transportată la spital

O femeie în vârstă de 36 de ani din Galați a avut o reacție adversă puternică în urma vaccinării cu serul produs de compania Moderna. Aceasta a fost transportată la spital.

02 apr. 2021, 17:52
Reacție adversă puternică după vaccinul Moderna. O femeie din Galați a fost transportată la spital

Reacție adversă puternică după vaccinul Moderna. Gălățeanca în vârstă de 36 de ani a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu serul produs de compania Moderna, fiind transportată la spital, unde și-a revenit.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de vineri, 2 aprilie, în centrul de vaccinare din satul Corod, județul Galați. Din fericire, datorită îngrijirilor medicale pe care le-a primit de urgență, femeia și-a revenit. Aceasta era alergică la acarieni și făcea tratament pentru această afecțiuni, însă femeia nu a specificat aceste detalii la triaj.

La cinci minute după ce i-a fost administrat vaccinul, femeia de 36 de ani a prezentat reacții adverse ca hipertensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij și dispnee. Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată imediat la spitalul municipal din Tecuci.

Citește și: Avertismentul unui celebru epidemiolog român: „Nu vom scăpa de al treilea rapel în toamnă!”. Când ar putea veni al patrulea val al pandemiei

Reacție adversă puternică după vaccinul Moderna

”Persoana a prezentat reacții adverse (hipertensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij, dispnee) la cinci minute de la administrarea vaccinului. Medicul coordonator din centrul de vaccinare i-a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea. Persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, așa cum prevede procedura”, a declarat Teodora Diaconița, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, conform viatalibera.ro.

Cât a ajuns să coste acum un test PCR pentru depistarea COVID

O analiză a Consiliului Concurenţei arată că preţul mediu al unui test RT-PCR pentru detectarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 este de 322 lei. În ceea ce priveşte testele rapide antigen, acestea pot fi achiziţionate online pentru autotestare sau pot fi efectuate într-o clinică medicală, scrie News.

În mediul online, sunt comercializate diverse tipuri de teste antigenice rapide, preţul acestora oscilând în funcţie de mai mulţi factori, cum sunt numărul de teste ambalate într-o cutie, modul în care se recoltează proba, compania producătoare. În funcţie de platforma online de pe care se achiziţionează, un test rapid cu recoltare din salivă costă între 30 lei şi 59 lei, iar pentru o trusă care conţine 5 teste preţul variază de la 119 lei la 238 lei.

Citește și: Restricţii ridicate în acest weekend. Circulaţia permisă între 20.00 şi 2.00 noaptea. Care sunt condiţiile

În acelaşi timp, preţul unui test cu recoltare din exsudat nazofaringian, achiziţionat online, poate costa între 26 lei şi 37 lei, în timp ce un kit cu 5 teste costă între 99 lei şi 238 lei, iar o trusă cu 20 de teste poate fi achiziţionată la preţuri între 450 şi 900 lei.