Reacţie dură la afirmaţia că Iisus ar fi o formă de rasism. Arthur Suciu: „Toate civilizaţiile ar trebui distruse”

Scriitorul și publicistul Arthur Suciu a reacționat după ce mai mai multe grupuri de activişti din Statele Unite ale Americii au declarat că ilustrarea lui Iisus în artă şi literatură reflectă o formă de rasism.

24 iun. 2020, 14:02
Reacţie dură la afirmaţia că Iisus ar fi o formă de rasism. Arthur Suciu: „Toate civilizaţiile ar trebui distruse”

„Dacă o mare parte a artei europene, care-l reprezintă pe Iisus ca bărbat alb, e rasistă, înseamnă că arta chineză, ale cărei reprezentări sunt, toate, după fizionomia asiatică, e rasistă, că arta africană, ale cărei representări sunt după forma omului așa cum este el în Africa, e rasistă, înseamnă deci că toate civilizațiile de până acum au produs numai culturi rasiste. Prin urmare, ar trebui distruse, în numele anti-rasismului.

Citeşte şi „Mişcarea Boogaloo” este organizaţia americană care sprijină declanşarea unui al doilea război civil

În toate dezbaterile religioase din trecut, inconoclaștii au fost cei mai riguroși și mai radicali. Numai că oamenii normali au nevoie să vadă imagini pe care le pot înțelege pentru a-și reprezenta deneînțelesul.

Faptul că Iisus nu era alb nu are nici o importanță, căci e vorba despre un import cultural în urma globalizării alexandrine. Creștinismul a apărut într-o eră a globalizării. De altfel, creștinismul, prin universalismul său, inclusiv etic, este și una din sursele globalizării actuale. Iisus, oricum l-ai reprezenta, e anti-rasist. Anti-rasismul este un efect al modului de gândire promovat de Iisus„, a scris Arthur Suciu, pe pagina de Facebook.