Reacţie violentă a preşedintelui Dodon după ce un tricolor românesc a fost întins peste malurile Prutului

Un tricolor românesc cu o lungime de 100 de metri a fost întins, duminică, peste cele două maluri ale Prutului, pentru a marca intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918, iar la eveniment au participat membri ai Platformei Unioniste Acţiunea 2012, relatează site-ul Radio Chișinău.

01 ian. 2018, 12:38
Reacţie violentă a preşedintelui Dodon după ce un tricolor românesc a fost întins peste malurile Prutului

Câteva sute de oameni au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

“România n-a avut graniță la Prut!”, “Unire”, “Unitate națională”, “Jos hotarul de la Prut!”, “Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” sunt câteva dintre mesajele scandate de unioniști la manifestație.

“Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova.

Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus în repetate rânduri că o unire cu România nu poate fi admisă, reiterând ideea declarării în afara legii a cetățenilor care susțin lichidarea statalității Republicii Moldova.

Dodon s-a declarat îngrijorat de atitudinea premierului și a președintelui Parlamentului de la Chișinău, despre care șeful statului consideră că promovează o unire cu România.