Reacții adverse severe la vaccinul Pfizer. Unde s-a decis stoparea rapelului

Aproape 2.000 de persoane care au avut reacții adverse severe după prima doză de vaccin de la Pfizer-BioNTech sau Moderna nu ar trebui să primească rapelul cu un vaccin ARNm, a anunţat Ministerul Sănătății din Singapore.

12 iun. 2021, 10:10
Reacții adverse severe la vaccinul Pfizer. Unde s-a decis stoparea rapelului

Reacții adverse severe la vaccinul Pfizer. Ministerul Sănătății din Singapore a postat acest anunț pe Facebook, subliniind că evaluează alte vaccinuri, care să nu fie pe bază de ARNmesager, scrie Yahoo.

Reacții adverse severe la vaccinul Pfizer

„Urmează să punem la dispoziție astfel de vaccinuri înainte de sfârșitul acestui an pentru a fi utilizate în programul nostru național de vaccinare, după ce vaccinurile au fost riguros evaluate și aprobate de Autoritatea pentru Științe”, a precizat ministerul.

Un bărbat a murit după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Medicii spun că a dezvoltat o boală misterioasă

Conform ministerului Sănătății, 2.000 de persoane au dezvoltat „anafilaxie sau reacții alergice (urticarie, umflarea feței / pleoapelor/buzelor/ gâtului, erupție cutanată generalizată, la 7 zile de la vaccinare)”. Aceste persoane pot lua în considerare administrarea unor vaccinuri cum ar fi Sinovac, dacă nu pot aștepta, spune ministerul în postarea sa. Ministerul așteaptă însă „câteva date suplimentare despre vaccinul Sinovac pentru ca acesta să facă parte din programul național de vaccinare.

Primele probleme cu vaccinul Pfizer, în Israel. Au fost constatate cazuri de inflamaţie cardiacă la tinerii imunizaţi

OMS a recomandat utilizarea vaccinului la adulți cu vârsta de peste 18 ani, într-un program cu două doze repartizat pe două până la patru săptămâni.