Reacţii alergice şi la vaccinul antiCOVID produs de Moderna. Ce s-a întâmplat cu un medic care şi-a făcut vaccinul

Apar primele probleme şi pentru vaccinul produs de Moderna. Se pare că un doctor din Boston cu alergie la crustacee a avut o alergie puternică după injectarea vaccinului antiCOVID.

26 dec. 2020, 16:40
Reacţii alergice şi la vaccinul antiCOVID produs de Moderna. Ce s-a întâmplat cu un medic care şi-a făcut vaccinul

Reacţii alergice şi la vaccinul antiCOVID produs de Moderna. Doctorul Hossein Sadrzadeh, specializat în oncologie geriatrică la Boston Medical Center, a suferit o reacţie alergică severă imediat după ce a fost vaccinat, joi, în prima zi de Crăciun.

Reacţii alergice şi la vaccinul antiCOVID produs de Moderna. Ce a putut să păţească un medic după ce a fost vaccinat

Se pare că e prima reacţie alergică severă corelată cu vaccinul Moderna, care este în primă săptămână de când a intrat în fază operaţională la nivel naţional.

Purtătorul de cuvânt al Boston Medical Center, David Kibbe, a precizat vineri, într-o declaraţie de presă, că doctorul Sadrzadeh „a simţit că face o reacţie alergică şi i s-a permis să îşi administreze epinefrină. A fost transportat la departamentul de urgenţe, evaluat, tratat, ţinut sub observaţie şi apoi externat. Se simte bine acum”.

Oficialul de la Agenţia pentru alimente şi medicamente din SUA a spus, săptămâna trecută, că FDA investighează în jur de cinci cazuri de reacţii alergice care au apărut în Statele Unite după administrarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer Inc şi BioNTech în Statele Unite.

Primele doze de vaccin antiCOVID au intrat în România chiar de Crăciun

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac. Sunt preluate acolo de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care au plecat încă de aseară către Arad.

Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade celsius.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, sfaturi importante pentru cei care vor să se vaccineze împotriva COVID. În ce boli este contraindicat vaccinul